Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ortaokul devamsızlık hakkı kaç gün 2024? Ortaokulda sınıfta kalma var mı?

Yeni eğitim ve öğretim yılı için yeni yönetmelik ve yeni kurallar hazırlandı. Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin göreve başlamasıyla eğitim sisteminde gördüğü eksiklikleri düzenleyerek yeni bir yönetmelik oluşturdu. Bu yönetmeliğe göre sınav sisteminde değişiklikler yapıldı ve lisede kaldırılan sınıfta kalma uygulaması yeniden yürürlüğe girdi. Ayrıca devamsızlık hakkı ile ilgili de değişiklikler yapıldı. Peki, Ortaokul devamsızlık hakkı kaç gün 2024? Ortaokulda sınıfta kalma var mı? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 15:12
Kaynak: Hilal Baldemir
Ortaokul devamsızlık hakkı kaç gün 2024? Ortaokulda sınıfta kalma var mı?

Yusuf Tekin Milli Eğitim Bakanlığı görevini devraldıktan sonra eğitim sistemi ile ilgili ciddi sorunlar ve boşluklar olduğunu dile getirmişti. Tekin’in göreve başlar başlamaz bu eksiklikler ve sorunlar üzerine yürüttüğü çalışmalar sonucu 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için yeni bir eğitim yönetmeliği oluşturuldu. Bu yönetmelikte sınav sistemi, sınıf tekrarı ve devamsızlık ile ilgili değişiklikler yer aldı. Peki, Ortaokul devamsızlık hakkı kaç gün 2024? Ortaokulda sınıfta kalma var mı? İşte merak edilen soruların cevabı…            

ortaokulda sınıf tekrarı

Ortaokul devamsızlık hakkı kaç gün 2024?

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için oluşturulan ve Resmi Gazete’de yayımlanan yeni eğitim yönetmeliğine göre, ortaokul ve liselerde devamsızlık süresi özürsüz olarak 10 günü, özürlü olarak 20 günü toplamda ise 30 gün olarak belirlendi. Bu süreyi mazeretsiz aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun o dönem için başarısız sayılacak.

ortaokulda sınıfta kalma

Fakat, devamsızlık yapan öğrencilerin durumları, devamsızlık yapılan derslerin öğretmenlerin öğrenci ile ilgili hazırlayacağı ve yazılı olarak alınacak raporlar doğrultusunda okulun rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından değerlendirmeye alınır. Öğrencinin devamsızlık durumunun derslerdeki başarısına veya okul düzenine olumsuz bir etkisi görülmediği ve bu durumun devamsızlığın sebebine göre haklı bir gerekçesinin olduğu kanaatine varılırsa, öğrenci sınıfını geçebilir.

ortaokulda devamsızlık

Ortaokulda sınıfta kalma var mı?           

Devamsızlık hakkını aşan öğrencilerin herhangi bir mazeret olmadan 30 günü aşması durumunda derslerdeki başarı durumuna bakılmadan sınıf tekrarı yapılmasına karar verilir. Öte yandan Mili Eğitim Bakanlığının yeni yönetmeliğine göre, ortaokul, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda sınıf tekrarı uygulaması bulunmuyor. Ortaokulda 45 olan yıl sonu not ortalaması sağlanmadığı taktirde öğrencilerin sınıfı geçmesine veya sınıf tekrarı yapmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar vermektedir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.