Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oral, fethin 570. yılını kutladı

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 29 Mayıs 1453 yılında İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 570. yılını kutladı

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Oral, fethin 570. yılını kutladı

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Peygamber Efendimizin, ‘İstanbul, muhakkak fethedilecektir. Bu fethi yapacak hükümdar ne güzel hükümdardı ve onun askerleri ne güzel askerdir.’ buyurduğu kutlu fethin 570. yılını aynı heyecan ve sevinçle kutluyoruz” dedi.

Çağ açıp çağ kapattı

İstanbul 'un fethiyle dünyada birçok dengenin değiştiğini vurgulayan Başkan Oral, “İstanbul’un fethiyle birlikte Osmanlı Devleti, İslam dünyasının lideri, Batı dünyasında da fark edilen büyük bir devlet oldu.

19 yaşında tahta çıkan Sultan Mehmet'in 2 yıl sonra İstanbul’u fethetmesiyle Batı dünyası büyük bir korkuya kapıldılar. Bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet, fethin sonunda izlediği politikalarla Hristiyan toplumunun adaletin, hak ve özgürlük simgesi haline geldi. Bu vesileyle fethin 570. yılını kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.