Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenci kredi çekebilir mi? Öğrencilere kredi veren bankalar

Son yıllarda ekonomik olarak ciddi sorunlar yaşan Türkiye’de öğrencilerin sosyal bir hayatları olması neredeyse imkansız bir hale geldi. Özellikle üniversite öğrencileri geçimlerini sağlamak için burslara başvuruyor burs alamayınca da yarı zamanlı işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Öğrencilik şartlarının giderek zorlaştığı Türkiye’de geçimini sağlayamayan öğrenciler farklı yollara başvurabiliyor. Bunlardan biri de banka kredisi oluyor. Üniversite öğrencileri ihtiyaç kredisi veren bankaları araştırıyor. Peki, Öğrenci kredi çekebilir mi? Öğrencilere kredi veren bankaları sizler için araştırdık. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 16:37
Kaynak: Hilal Baldemir
Öğrenci kredi çekebilir mi? Öğrencilere kredi veren bankalar

Giderek zorlaşan maddi koşullar herkesin belini bükerken bu zorlu koşullardan en çok etkilenen kesimlerden biri de öğrenciler oluyor. Üniversite okuyan öğrenciler hele ki ailelerinden farklı şehirlerde okuyorlarsa masrafları daha fazla katlanıyor. Öğrenciler devlet bursları ve geri ödemeli kredilerle bu zorlu ekonomik şartlarla mücadele ederken bazen ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalabiliyor. Bu gibi durumlarda bazı öğrenciler ihtiyaç kredilerine yönelebiliyor. Peki, Öğrenci kredi çekebilir mi? Öğrencilere kredi veren bankaları sizler için araştırdık. İşte detaylar…

Birçok kişi öğrencilerin bankalardan kredi alamayacağını düşünse de bazı bankalar gerekli şartları sağladıkları takdirde öğrencilere kredi verebiliyor. KYK kredisi alan, kredi kartına sahip ve kredi kartının ödemelerini düzenli şekilde yapan öğrencilerin kredi sicili tehlikede olmadığı için bankalara karşı şansları daha yüksek oluyor. Peki, hangi bankalar öğrencilere kredi veriyor?

Normal şartlarda bankalardan kredi alabilmek için maaş bordrosu göstermek zorunludur. Yani kişinin kredi çekebilmesi için gelir belgesi ibraz etmesi gerekir. Fakat bazı bankalar gelir belgesi olmayan kişilere kredi çekebilme imkânı tanıyor. Bankaların istediği bazı koşullar yerine getirildiği takdirde belli bir limite kadar kredi almak öğrenciler için mümkün olabiliyor.

Maaş bordrosu olmayan kişilerin kredi alabilmesi için gerekli şartlar şu şekildedir:

- Kredi alacak kişinin üzerinde gelirini aşan taksitli borçlarının olmaması,

- Yüksek kredi notunun bulunması,

- T.C. vatandaşı olması,

- 18-65 yaş aralığında bulunması,

- Kişinin kira geliri gibi gelirlerini belgeleyip ilgili bankaya ibraz etmesi,

- Kişinin herhangi bir geliri yoksa geliri olan esnaf veya memur birini kefil gösterebilmesi.

Bu şartlar sağlandığı takdirde bazı bankalar, gelir belgesi olmayan kişilere düşük limitli kredi imkanı sunabiliyor. Bu durumlarda kişi kredi başvurusu yaparken 100 bin TL’yi aşan miktarda kredi talep edemiyor. Genellikle bankalar, gelir belgesi olmayan kişilere 10 bin TL’ye kadar kredi imkânı sunabiliyorlar.

Öğrencilere kredi veren bankalar           

2023 yılı itibariyle İş Bankası, ING, Enpara, Akbank, TEB ve Vakıfbank; ipotek, kefil ve maaş bordrosu istemeden kredi çekme imkânı tanıyor. Bu bankaların kredi vermek için kendi prosedürleri vardır bu nedenle bankaların internet sitelerinde ya da mobil uygulamalarında yer alan prosedürleri incelemek gerekir.

Ayrıca söz konusu bankaların mobil uygulama ve internet bankacılığı üzerinden hızlıca kredi başvurusu yapmak mümkündür.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.