Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meral: “Yem ve mama fiyatları çok yüksek”

Yalova’da sokak hayvanları için yeterli bir destek göremediğini söyleyen Denizatı Pet Shop İşletmecisi Serkan Meral, sokak hayvanlarıyla insanların aynı çevreyi paylaştığına ve toplumun buna göre bilinçli olması gerektiğine dikkat çekti. Aynı zamanda ekonomik koşulların zorlaşması nedeniyle insanların sokak hayvanlarını besleyebilecek bir alım gücünün olmadığının da altını çizen Meral, evcil hayvanlar hakkında dikkat etmemiz ve bilmemiz gereken açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Meral: “Yem ve mama fiyatları çok yüksek”

“Çeşme suyu kullanılmamalı”

7 senedir Pet Shop işlettiğini söyleyen Meral, “Kuş, kedi, balık, köpek, kaplumbağa, tavşan gibi canlıların temizlik, bakım, mama ve vitaminlerini müşterilere tedarik ediyoruz Kediler ve kuşlar için daha çok gelen oluyor. Balığın bakımı daha rahat ve kolaydır. Balıklarda çeşme suyu kullanmamamız gerekiyor klorlu su olunca bu balıklara zarar veriyor ağır metal bulundurduğu için balığın mukozasını etkiliyor genelde balıklar için dinlendirilmiş su kullanmak gerekiyor. Kuşlara da içme suyu verilmelidir temizliklerine de dikkat etmemiz lazım su değişimlerini ve bakımlarını aksatmamak gerekiyor” dedi.

“Yerli üretime önem verilmeli”

Yem ve mama fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı sokak hayvanlarına insanların destek olamadığından yakınan Meral, ”Benim aslında tavsiyem şu, yetkililerden fiyatları biraz daha indirip katma değer vergisi (KDV) oranlarının düşürülmesi, yerli üretime önem verilerek daha kaliteli hayvan yemi ürünlerinin yapılması bunun neticesinde de insanların alım gücünün artmasıyla sokak hayvanlarına daha çok yardım yapılması gerekiyor. Alım gücü olmayınca bu fiyatların düşmesine de engel oluyor, dışa olan bağımlılığın azalması gerekmektedir” diye konuştu.

“Evcil hayvanlara eşya gözüyle bakılmamalı”

Son olarak evcil hayvanlara eşya gözüyle bakılmaması gerektiğini savunan Meral, “Yetişkinler evcil hayvan alırken bunun sorumluluğunda olmalıdır. Çocuklarına da bunu aşılamalarını ve onlara sorumluluk bilincini kazandırmasını rica ediyorum. Hayvanı geri iade alamayacağımızı müşterilere söylüyoruz. Ücretsiz de verseler geri almıyoruz çünkü etik değil sonra çocuklarda her şeyden sıkılan bir gençliğe dönüşüyor. Müşterinin alıp tekrar getirdiği hayvanı biz kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.  

HABER/M.Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.