Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAG-DER’den 200 kişiye sertifika

MAG-DER tarafından düzenlenen eğitimlerde başarılı olan 200 kişilik ekip düzenlenen törenle sertifikalarını alarak resmen MAG oldular

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 00:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 00:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
MAG-DER’den 200 kişiye sertifika

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Yalova’da afet eğitimi almış MAG’ların sayısını arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda MAG olmaya hak kazanan 200 kişiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törende konuşan MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, olası Marmara depremine hazır girmek için gönüllü ordularını büyütmeye devam ettiklerini söyledi. Karaçam, “Keşke deprem hiç olmasa. Keşke deprem olacaksa da yapı stokumuz sağlam yapılardan olsa Japonya’daki gibi 9.2 depreminde bile binalar yıkılmasa. Keşke bir an önce kentsel dönüşüme başlayabilsek. Elimizden gelen şu an halkı bilinçlendirmek ve olası depremde vatandaşlarımıza yardımcı olmak” dedi.

Karaçam, eğitim alanlarının yıkılmaya çalışılmasının çok üzücü bir durum olduğunu belirterek, “Yıkılan eğitim alanımız ufak bir yer. Burada olası depremde bir kriz merkezi olarak kullanılacak. Maraş’ta yüz dönümlük bir alanda kurulmuş. Şehrin dışında gelen ekipler ve yardımlar buradan yönetildi. Zaman zaman trafik sıkışıklığı yaşandı. Yetkililere derdimizi anlatamadık aslında anlamaya çalışmadılar. İş işten geçtikten sonra anlayacaklar ama o zaman vakit geç olacak. Boşa giden paralar milletin parası. Çok yazık olacak” diye konuştu.

Karaçam, MAG olmaya hak eden 200 gönüllü arkadaşlarının sertifikalarını verirken, aralarına katılanlara ‘hoş geldin’ dedi ve yeni görevlerinde başarılar diledi.

Eğitimlerde MAG tanıtımı, afet psikolojisi, arama kurtarma, telsiz, ilk yardım ve yangın eğitimleri teorik olarak verildi. Pratik eğitimler ise eğitim alanının yıkılması nedeniyle yapılamadı.

Karaçam, Marmara’da oluşacak bir depremde ilk müdahalenin MAG’lar tarafından yapılacağının bir gerçek olduğunu ve bu nedenle yerel idarelerin her konuda destek vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.