Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kursiyerlere ‘astım ve hipertansiyon’ semineri

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği ‘Astımda Doğru Tanı ve Doğru Tedavi İçin El Ele’ ve ‘Tansiyonunuzu Düzenli Ölçtürün, Daha Uzun Yaşayın’ temaları kapsamında Yalova’da astım ve hipertansiyon semineri düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2023 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2023 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Kursiyerlere ‘astım ve hipertansiyon’ semineri

Yalova Merkez Kur’an kursundaki yetişkin kursiyerlere yönelik gerçekleştirilen seminerde, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü personeli Ayten Alp ve Gülcan Koftar tarafından astım ve hipertansiyon hakkında bilgilendirme yapıldı.

Seminerde, astım ve hipertansiyonun tanımı, risk faktörleri, korunma yolları, çocuklarda hipertansiyon ve doğru tansiyon ölçümü gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı. Seminerde konuşan Ayten Alp, astımın kronik bir solunum yolu hastalığı olduğunu ve alerjenler, enfeksiyonlar, sigara dumanı, egzersiz gibi tetikleyicilerle ortaya çıkabileceğini belirtti. Alp, “Astımın kesin bir tedavisi yoktur ancak doğru tanı ve tedavi ile hastalar normal bir yaşam sürebilirler. Astım belirtileri nefes darlığı, hırıltılı solunum, göğüste sıkışma ve öksürüktür. Bu belirtileri yaşayan kişilerin mutlaka bir doktora başvurması gerekir” dedi.

Gülcan Koftar ise hipertansiyonun yüksek kan basıncı anlamına geldiğini ve kalp-damar hastalıklarının en önemli risk faktörlerinden biri olduğunu söyledi. Koftar, “Hipertansiyon genellikle sessiz ilerler ve fark edilmeden organ hasarlarına yol açabilir. Bu nedenle tansiyonunuzu düzenli olarak ölçtürmeniz ve normal değerlerin üzerinde ise bir doktora danışmanız çok önemlidir. Hipertansiyondan korunmak için sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, stres yönetimi, sigara ve alkol kullanmama gibi yaşam tarzı değişiklikleri yapılmalıdır” diye konuştu.
Seminer sonrasında kursiyerlerin tansiyonları ölçüldü. Kursiyerler kendilerine verilen yararlı bilgilerden dolayı Sağlık Müdürlüğü personeli Ayten Alp ve Gülcan Koftar’a teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.