Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İLYASKÖY VE ÇALICA KÖYLERİNDE MEYDAN DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Yalova İl Özel İdaresi, İlyasköy ve Çalıca Köylerinde meydan düzenleme çalışmalarına başlıyor. Çalışmaların toplam maliyeti 1 milyon TL’ye yakın olacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2023 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2023 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İLYASKÖY VE ÇALICA KÖYLERİNDE MEYDAN DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İlyasköy ve Çalıca Köylerinde meydan düzenleme ihalesini gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yılmaz, çalışmaların kısa sürede başlayacağını ve köylere modern bir görünüm kazandıracağını söyledi.
Yılmaz, İlyasköy’de Osmanlı döneminden kalan tarihi mezar taşlarının da korunup sergileneceği özel bir alan oluşturacaklarını belirtti. Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, “Bu sayede hem İlyasköy’deki tarihi taşları koruyup, turizme kazandırırken bir yandan da İlyasköy’ün en önemli eksikliklerinden birisi durumundaki meydan düzenlemesini gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.
Yılmaz, İlyasköy’de 743 metrekare kumlamalı parke taş döşeneceğini, bir adet demir kamelya ile meydan düzenlemesinin halkın rahatça oturacağı bir yerle bütünleşeceğini, ayrıca 8 adet aydınlatma direği ile aydınlatma yapılacağını bildirdi.
Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Çalıca Köyü’nde yapılacak çalışmalarla ilgili de bilgi paylaşımında bulundu. Çalıca Köyü'nün iç tarafta kalan kamelyalardan çocuk oyun alanlarına kadar bir düzenleme gerçekleştireceklerini ifade eden Yılmaz, ilde meydan düzenlemesi yapılmayan az sayıda köy kaldığını ve bunları da hızla tamamlayacaklarını kaydetti. Yılmaz, Çalıca meydan düzenlemesinde ise 688 metrekare kumlamalı bordür ve parke taş döşeneceğini, kauçuk karo zemin kaplaması ile kaplanacak olan meydanın 11 adet modern aydınlatma direği ile aydınlatılacağını aktardı.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.