Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl Genel Meclisi haziran ayı gündeminde neler var?

Yalova İl Genel Meclisi haziran ayı olağan toplantısı 1 Haziran 2023 Perşembe günü gerçekleştirilecek. 5 birleşim ve 13 madde ile toplanacak olan meclis önemli kararlar alacak

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İl Genel Meclisi haziran ayı gündeminde neler var?

Yalova İl Genel Meclisi önemli gündem maddeleri ile toplanacak. 1 Haziran 2023 Perşembe günü saat 15.30’da Hasan Soygüzel başkanlığında gerçekleşecek toplantının gündeminde şu maddeler yer alıyor;

Birinci birleşim:

İl Özel İdaresinin 2023 mali yılı bütçesinde 32.500.000,00 TL ek ödenek imkanı doğmuş olup, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/b maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37/3 maddesi uyarınca, söz konusu ek ödeneğin cetvelde belirtildiği şekilde bütçenin ilgili fasıl maddelerine gelir gider kaydedilmesi konusunun görüşülmesi.

İl Özel İdaresi sıcak asfalt ve yama yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 1 adet 2500-3000 kg çalışma kapasitesi aralığında ‘asfalt tandem silindiri’ ve ‘nakil römorku’nun temin edilmesi ve bu iş için gerekli ödeneğin tahsis edilmesi konusunun görüşülmesi.

İl Özel İdaresi Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi gereğince; ihtiyaca binaen İl Genel Meclisince ihdas edilen ve yazı elindeki boş kadro değişikliği cetvelinde (memur) belirtilen 1. dereceli 2 adet mühendis kadrosunun 5. derece olarak derece değişikliği yapılması konusunun görüşülmesi.

İkinci birleşim:

3194 sayılı İmar Kanununun 27’nci maddesi ile Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 43’üncü maddesi gereğince İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan ve çalışmaları ve ilgili kurum görüşleri tamamlanmış olan ilimiz, Altınova Fevziye Köyü, ek köy yerleşik alan sınırlarının belirlenmesi konusunun görüşülmesi.

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereğince, ilimizde yetkili (A) tipi muayene kuruluşu ile asansörlerin periyodik kontrolleri için yapılan protokol çerçevesinde, İl Özel İdaresinin yetki ve sorumluluk alanları içerisinde bulunan yapılara ait asansörler için belirlenen yıllık periyodik kontrol bedeli ile periyodik kontrol bedelini aşmamak üzere takip kontrol bedelinin güncellenmesi.

Üçüncü birleşim:

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun ‘Acil Durum Plânlaması’ başlıklı 69’uncu maddesi kapsamında, olası Marmara depreminin verebileceği zararları önlemeye ve azaltmaya yönelik hazırlık çalışmalarının seferberlik anlayışıyla ivedi bir şekilde gözden geçirilip güncellenerek sonuçlandırılması teklifi hakkında Afet ve Acil Durum Komisyonunca hazırlanan raporun okunması ve müzakere edilmesi.

İlimiz, Çınarcık ilçesi, Şenköy Köyü, Engere Fener Mevkiinde İl Özel İdaresi imkânlarıyla yeniden düzenlenen ve yılda binlerce turist tarafından ziyaret edilen Yaren Baba Türbesi etrafının, halkımızın kullanımına açık şekilde günün gelişen şartlarına uygun modern bir mesire alanı olarak düzenlenmesi teklifi hakkında İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporların okunması ve müzakere edilmesi.

Dördüncü birleşim:

Orman Genel Müdürlüğü tarafından B tipi mesire alanı olarak ilan edilen Çınarcık ilçesi, Ortaburun Köyü sulama göleti etrafında bulunan 1.93 hektarlık alanın, halkın kullanımına uygun donatı elemanlarının yerleştirilmesi suretiyle modern bir mesire alanı olarak düzenlenmesi teklifi hakkında İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporların okunması ve müzakere edilmesi.

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 6’ncı maddesi kapsamında İl Özel İdaresine verilen yetki ve sorumluluk alanında bulunan köylerin ekonomik açıdan kalkındırılmasına yönelik gelir getirici mahiyette projeler geliştirilerek hayata geçirilmesi teklifi hakkında İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporların okunması ve müzakere edilmesi.

Beşinci birleşim:

İlimizde bulunan tescilli ya da tarihi kayıtlarda yer alan somut kültür varlıklarının tespit ve tescil edilmesi ve önem ve öncelik sırasına göre röleve ve restore edilerek kültür mirasımıza kazandırılması teklifi hakkında İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporların okunması ve müzakere edilmesi.

Kamu kuruluşları veya özel firmalar tarafından gerçekleştirilen mahalli müşterek nitelikteki kamusal yatırımlarından dolayı İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan yollarda meydana gelen zararları önlemeye yönelik çalışmalar hakkında idare tarafından İl Genel Meclisine bilgi verilmesi.

Dilek ve temenniler.

Bir sonraki toplantı tarihinin belirlenmesi ve kapanış.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.