Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hıdırellez kültürümüzün önemli bir parçasıdır”

Hıdırellez dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, Hıdırellez’in Türk kültürünün önemli parçalarından birisi olduğunu ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2023 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“Hıdırellez kültürümüzün önemli bir parçasıdır”

Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, Hıdırellez dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Acar, Hıdırellez’in kültürel değerleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Acar, mesajında kültürün milletleri oluşturan temel unsurlardan biri olduğunu vurgulayarak gelenek, görenek, töre ve inançların kültürleri oluşturduğunu ifade etti.

Acar, “Bir millet kültür değerlerini kuşaktan kuşağa sağlıklı olarak aktardığı ölçüde varlığını sürdürebilir. Geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi gören, insanları birbirine yakınlaştıran, birlikteliğimizi güçlendiren kültürel değerlerimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak öncelikli görevlerimizdendir” dedi.

Hıdırellez’in tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla toplumsal huzurun, beraberlik ve komşuluğun pekişmesine de katkıda bulunduğunu kaydeden Acar, “Hıdırellez, geçmişle gelecek arasında önemli bir köprü görevini yerine getirmektedir. Kardeşlik ve hoşgörüyle yoğrulduğu Anadolu kültürünün bir parçası olan Hıdırellez, soğuk kış günlerinden sonra baharın gelmesi ve doğanın yeniden canlanması nedeniyle sevinç ve coşkuyla kutlanan geleneklerimizdendir” diye konuştu.

Acar, mesajının sonunda tüm halkın Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak sevgi ve saygılarını sundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.