Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastane personelleri el hijyeni konusunda bilgilendirildi

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dünya El Hijyeni Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte sağlık çalışanları, hastalar ve ziyaretçiler el hijyeninin önemine dair bilgilendirildi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Hastane personelleri el hijyeni konusunda bilgilendirildi

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayıs 2005 yılında ‘Dünya El Hijyeni Günü’ olarak kabul edilen ve ‘temiz bakım, güvenli bakımdır’ sloganı ile sağlık çalışanlarının el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalıklarının arttırılması hedeflenen günde, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bir dizi faaliyet gerçekleştirdi. Hastaneden yapılan açıklamada, “Enfeksiyon kontrol hemşirelerimiz tarafından, el hijyeninin önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla stant kurulmuş olup çalışanlarımıza ve hastanemize başvuran hastalara, servislerde yatan hasta ve hasta yakınlarına ziyarette bulunulmuş, konu ile ilgili bilgilendirme yapılmış, broşürler dağıtılarak el hijyeninin önemine vurgu yapılmıştır. Ayrıca çocuk servisinde çocuklara hem moral olması hem de el hijyenine dikkat çekilmesi amacıyla faaliyet düzenlenmiştir” denildi.

Etkinliğe katılan sağlık çalışanları ve hastalar ise el hijyeninin sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu belirterek, bu tür farkındalık yaratan etkinliklerin devam etmesini istediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.