Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Genç Bilaller’ Yalova’da yarıştı

Yalova; Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Çanakkale, Bursa ve Yalova illerinin il birincilerinin katılımı ile gerçekleştirilen ‘Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali’ne ev sahipliği yaptı

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
‘Genç Bilaller’ Yalova’da yarıştı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri ‘Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali’ Yalova’da gerçekleştirildi. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Çanakkale, Bursa ve Yalova illerinden il birincisi olan öğrencilerin katıldığı yarışma Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camisinde yapıldı.

Yarışma Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra öğrenciler ezanı en güzel şekilde okumak için yarıştılar. Jüri üyelerinin değerlendirmesini tamamlamasının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninde Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Yalova Müftü Yardımcısı Dr. İhsan Kara da hazır bulundu.

Yarışmanın bölge finaline katılan öğrencilerden birinci olanlar Ankara’da yapılacak olan Türkiye finaline katılacaklar. Türkiye finalinde dereceye giren öğrenciler ise umreye gönderilecekler.

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yarışmanın amacının ezanın önemini ve güzelliğini genç nesillere aktarmak olduğu belirtildi. Açıklamada, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.