Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN MÜCADELE VERİYORLAR

Türkiye Beyazay Derneği Yalova Şubesi, Yalova’daki engelli bireylerin, yakınlarının, onlara yardım edenlerin sorunlarına çözüm üretme mücadelesi verirken, toplumun engelli bireylere olan bakış açısını da değiştirme yönünde çalışmalar yürütüyor. Derneğin Yalova Şube Başkanı Fatih Olgun, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na özel gazetemize bir dizi açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2023 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2023 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN MÜCADELE VERİYORLAR

Türkiye Beyazay Derneği Yalova Şubesi, engelli bireylerin, ailelerinin, onlara hizmet verenlerin karşılarına çıkan sorunları çözmek ve toplumun engelli vatandaşlara olan bakış açısını değiştirmek için birçok çalışma yürütüyor.

Türkiye Beyazay Derneği Yalova Şube Başkanı ve aynı zamanda Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fatih Olgun, “Yol uzun, şartlar zor” diyerek, derneğinin çalışmaları ile ilgili Yalova Hayat Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Olgun, derneğin çalışma alanlarından bahsetti

Olgun konuşmasına ilk olarak şu sözler ile başladı, “2016 yılında Türkiye Beyazay Derneği olarak Yalova şubemizi açtık. Ankara ve İstanbul’daki genel merkezimize bağlıyız. Biz daha çok aile hekimleri, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler, hak savunuculuğu, engelli istihdamına yönelik çalışmalar, gençlerin mesleki eğitimine yönelik çalışmalar, boş vakitlerin nasıl değerlendirileceği noktasında çalışmalar yapıyoruz. Engelli arkadaşlarımızın yaşam standartlarını geliştirebilmek adına kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapıyoruz. Bakanlık projeleri yapıyoruz.”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri

Olgun açıklamasının devamında, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası. Bu hafta Yalova Üniversitesi ile ortaklaşa spor oyunları etkinliğimiz var. Üniversitenin kapalı spor salonunda saat 11:00’de 1. Geleneksel Spor Oyunları’nı gerçekleştireceğiz. Yine bu hafta temsili askerlik uygulamamız var. 7 genç kardeşimizi 1 günlük temsili asker yapacağız. Onlar için bir kına gecesi düzenleyeceğiz.” dedi.

“Birleştirici güç olma hedefindeyiz”

Birçok zorluk ile mücadele ettiklerini ifade eden ve işbirliği yapmanın önemini vurgulayan Olgun, “Kent Konseyi’nin çalışmalarında yer alıyoruz. Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile çeşitli çalışmalarımız oluyor. Ancak daha çok kendi içimizde öncülük yapabileceğimiz çalışmaları tercih ediyoruz. Zorluklar çok. Çünkü ülkemiz şu an engelli arkadaşlarımızın hayat standartlarını yükseltebilecek kadar iyi değil. Özellikle en çok ulaşım noktasında zorluklar yaşıyoruz. Kendimizi anlatabilmek, sesimizi duyurabilmek zor oluyor. Biz engelli camiasında ilimizde birleştirici bir güç olma hedefindeyiz. Derneğimizin çatısı altında 3 tane spor kulübü var. Diğer sivil toplum kuruluşları ile iyi iletişim kuruyoruz, işbirliği yapıyoruz. Yol uzun, şartlar zor. İnşallah her engelli kardeşimizin sorunlarına yetişebilecek bir kamuoyu oluşur. Bu alan üzerindeki olumsuz referanslar ortadan kalkar ve onlar mutlu olur.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Türkiye Beyazay Derneği Yalova Şubesi’nin güncel olarak Yalova’da 500 üyesi mevcut. Dernekte haftanın 5 günü anne ve çocuğa yönelik, halk eğitim merkezi tarafından yönlendirilen eğitimciler tarafından kurslar veriliyor. Dernek üyeleri tarafından el emeği ile yapılan takı, ev eşyaları, süs eşyaları gibi ürünler sergilerde yer alıyor. Dernek, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.