Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Engelliler bizim bir parçamızdır”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Türkiye’de nüfusun küçümsenmeyecek bir bölümünü engellilerin oluşturduğuna dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 01:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 01:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“Engelliler bizim bir parçamızdır”

Başkan Oral, toplum olarak birlik beraberlik içinde, yarınlarına güvenle bakabilen, mutlu ve huzurlu bir toplum yapısına ulaşılması, engelli-engelsiz tüm vatandaşların sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam ve sosyal haklar gibi sorunlarının çözülmesi ve onlara daha iyi yaşam koşullarının sunulması ile mümkün olacağını söyledi.

Örneği olmayan 2 proje

İlçe genelinde engellilere yönelik ciddi çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Oral, “Bina girişlerinin engellilere uyumlu olmasını zorunlu hale getirdik. Kaldırımlarımızı engelli vatandaşlarımızın daha rahat kullanabileceği hale getiriyoruz. Türkiye’de örneği olmayan 2 projemizi engelli uyumlu olarak yaptık. Engelsiz Kuş Gözlem Kulemiz ve Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçemiz engelli vatandaşlarımıza uyumlu olarak inşa edildi. Sorumluluk taşıyan her vatandaş engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalı ve onların sorunlarına ilgiyle yaklaşmalıdır. Vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi önemli bir zorunluluktur. Engelli vatandaşlarımızın meselelerine kalıcı ve köklü çözümler üretme yolunda kat ettiğimiz mesafelerin daha da güçlenmesi temennisiyle 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.