Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEV PROJEDE İLK SU TESTİ YAZ AYLARINDA YAPILACAK

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk belediye tarihinin en büyük içme suyu isale hattı projesinde çok önemli bir noktaya gelindiğini dile getirdi. Tutuk, bu yaz hattın ilk su basma testini yapacaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2023 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2023 00:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
DEV PROJEDE İLK SU TESTİ YAZ AYLARINDA YAPILACAK

Yalova’nın içme suyu ana isale hattında yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması ve su kaybının önüne geçilmesi için Yalova Belediyesi geçtiğimiz yılın sonlarına doğru ihaleyi gerçekleştirerek çalışmaların startını vermişti. 500 milyon TL’lik proje çerçevesinde 70 kilometrelik hat sil baştan değiştirilecek. 50 m3 kapasiteli yeni beton su toplama yapısı, branşman yapısı, 3 adet basınç düşürme odası inşaatı ve çıkış kapısı, çıkış boru hattı, 2 adet su deposu devreye girecek. Toplam yaklaşık 21.000 m3 kapasiteli 5 adet mevcut su deposu yenilenmesi ile yardımcı yapılar (vana odaları, manevra odaları, debimetre odaları vb.) da yapılacak. Bu çerçevede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk da projedeki ilerlemeyi yakından takip ediyor. Yalova’nın içme suyunun kaybının bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte önüne geçileceğini dile getiren Tutuk, projedeki önemli bir dönemece yaklaşıldığını da ifade etti. Bu yaz ayında hatta ilk su basma testinin yapılacağını duyuran Tutuk, “İsale hattında çalışmalar hız kesemden devam ediyor. Bu çerçevede müteahhit 18 aylık taahhüt süresinde çalışmaları tamamlayacak. 2 ayrı noktadan hattın döşenmesine devam ediliyor. Hatta yazın ilk su basma testini gerçekleştireceğiz” dedi.
“Sırada şehir içi hatlar var”
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk projenin tamamlanmasının ardından şehrin isale hattını yenilemek için düğmeye basacaklarını ifade ederek, “Uzun yıllardır konuşulan ancak bir türlü başlanamayan içme suyu altyapı projesini resmen başlattık” dedi. Başkan Tutuk, “Çözüm odaklı belediyecilik anlayışımız ile Yalova’da yıllardır çözüme kavuşmayan bir sorunu daha çözüyoruz. Projemiz kapsamında 70 km’lik hat yenilenmiş olacak. Sudaki kayıp kaçağın önüne de geçmeyi hedefliyoruz. Ana hattın tamamlanmasının ardından şehir içinde 550 km’lik hattın yenilenmesini sağlayacağız. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.