Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davranışsal bağımlılıklarla mücadele eğitimi verildi

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personellerinin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sunmaya yönelik eğitimlerini hız kesmeden sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2023 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2023 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Davranışsal bağımlılıklarla mücadele eğitimi verildi

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planı kapsamında kurum personeline yönelik seminer düzenledi. Seminerde, davranışsal bağımlılıkların tanımı, nedenleri, sonuçları ve mücadele yöntemleri anlatıldı.

Semineri veren Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Psikolog Halil Bumin Bahar, Psikolog Ayşe Tosun ve Hemşire Hanife Aktaş, davranışsal bağımlılıkların fiziksel bir maddeye dayandırılamayan, davranış tabanlı bağımlılıklar olduğunu belirtti. Davranış tabanlı bağımlılıkların oyun, bilgisayar, televizyon, kumar vb. bağımlılıklar ile insan-makine etkileşiminin kurulduğu teknolojik bağımlılıkları kapsadığını ifade etti.

Davranışsal bağımlılıkların fiziksel hastalık riski oluşturmakla birlikte, birey üzerinde daha çok psikolojik ve sosyolojik problemlere neden olduğunu vurgulayan eğitimciler, bu bağımlılıkların önlenmesi ve tedavisinde ulusal bir yol haritası sunan Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planının amaçlarından bahsetti.

Bu amaçlar şöyle sıralandı; Teknolojinin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımını sağlamak. Aşırı ve zararlı teknoloji kullanımını önlemek. Davranışsal bağımlılık riski taşıyan bireylere erken müdahale etmek. Davranışsal bağımlılık tanısı konulan bireylere tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunmak. Davranışsal bağımlılıkla ilgili farkındalığı artırmak. Davranışsal bağımlılıkla ilgili araştırma ve izleme faaliyetlerini desteklemek.

Seminer sonunda katılımcılara davranışsal bağımlılıklardan korunma yolları ve danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi verildi. Seminerin son derece yararlı olduğunu belirten Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelleri, bu tür eğitimlerin devam etmesini istediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.