Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftlikköy’de kadınlara gassallık kursu

Çiftlikköy’de kadınlar için düzenlenen gassallık kursu büyük ilgi gördü. Kursiyerler cenaze yıkama ve kefenleme konusunda eğitim alıyor

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Çiftlikköy’de kadınlara gassallık kursu

Çiftlikköy’de cenaze yıkama ve kefenlemeyi öğrenmek isteyen kadınlar için açılan gassallık kursu yoğun ilgi gördü. Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü iş birliği ile düzenlenen kursa 31 kadın kursiyer katıldı. Kursiyerler haftada üç gün Kur’an kursu öğreticisi Fatma Yavuzdeğer’den cenaze yıkama ve kefenleme, cenaze namazı ve duaları, taşıma ve defin işlemleri, cenaze ile ilgili temel kavramlar, abdest ve gusül, şehitlik gibi konularda eğitim alıyor. Kursun amacı, kadın kursiyerleri gassal olarak yetiştirmek ve cenaze hizmetlerinde görev almalarını sağlamak. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika alacak ve gassal olarak çalışabilecek.

Gassallık nedir?

Gassallık, cenazeyi yıkama ve kefenleme işine verilen isimdir. Gassal, bu işi yapan kişidir. Gassallık yapabilmek için dini bilgiye sahip olmak, abdestli olmak, cenazeye saygılı davranmak, sır saklamak gibi şartlar aranır. Gassallık yapmak hem bir ibadet hem de bir hizmettir. Gassallar, cenazelerin son yolculuğuna hazırlanmasında önemli bir rol oynarlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.