Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçilere 1 Milyon Adet Fide Dağıtımı Yapıldı

Yalova Ziraat Odası 15 yıldır sürdürülen geleneksel fide dağıtımını bu yıl da sürdürdü. Bu yıl çiftçilere 1 milyon adet fide ulaştırıldı

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Çiftçilere 1 Milyon Adet Fide Dağıtımı Yapıldı

Yalova’ya özgü pembe domatesin üretiminin yaygınlaştırılması için Yalova Ziraat Odası tarafından bundan 15 yıl önce başlanan fide dağıtımı her yıl çeşit ve sayılar artarak sürdürüldü. Günümüze gelindiğinde ise toplamda 5 çeşitte 1 milyon adet fide çiftçilere dağıtılmaya başlandı. Fide dağıtımına Yalova Fide’de gerçekleştirilen mütevazi bir tören ile start verildi. Törene Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları Selçuk Yaman ve İrfan Sakinci ile çiftçiler de katıldı. Vali Erol ve beraberindekiler önce fide üretim tesislerini gezerek Yalova Fide’nin işletmecileri Nuri ve Nadir Nalbant’tan bilgiler aldılar. Ardından geçilen törende katılımcılara bilgi veren Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, “15 seneden beri ata tohumlarından elde edilen fideleri çiftçilerimize dağıtmayı sürdürüyoruz. Bu yıl da 1 milyon adet pembe domates, kıl biber, patlıcan, karpuz ve kavun fidesini yine çiftçilerimize dağıtıyoruz. Köylerimizden gelen çiftçilerimiz bu fideleri alıyorlar. Bahçelerinde tarlalarında yetiştiriyorlar. Ama biz de onlardan bir miktar tohumluk alıyoruz ve onları bir sonraki yıl için saklayıp yeniden bunlardan fide yapıyoruz. Burada tek amacımız var. O da çiftçilerimize ekonomik anlamda destek vermek ve ata tohumundan elde edilen bu türlerin üretimini yaygınlaştırmak. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Bu anlamda bize destek veren Yalova Fide İşletme Sahipleri Nuri ve Nadir Nalbant ile Altınova Belediye Başkanımız Metin Oral’a da teşekkür ederim” dedi.
Konuşmanın ardından çiftçilere fideleri Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları Selçuk Yaman ve İrfan Sakinci tarafından verildi.
Fidelerini alan çiftçiler ise Yalova Ziraat Odası ve fide üretimine katkı sunan herkese teşekkür ederek dağıtılan fidelerin kendileri açısından son derece önemli olduğunun altını çizdiler.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.