Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevreci Akrilik Elyaf Projesi’ne TÜBİTAK desteği

Yalova Üniversitesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü, akrilik elyaf üretiminde çevreci bir yöntem geliştirmek için TÜBİTAK’tan destek aldı. Proje, dünya lideri AKSA Akrilik ile ortaklaşa yürütülecek

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2023 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2023 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Çevreci Akrilik Elyaf Projesi’ne TÜBİTAK desteği

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Alper Kaşgöz’ün yürütücülüğünde hazırlanan ‘Termoplastik Poliakrilonitril (Pan) Elyaf Geliştirilmesi’ adlı proje TÜBİTAK’ın ‘1505 Üniversite-Sanayi İş Birliği Destek Programı’ kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projenin amacı, akrilik elyafın üretiminde çok miktarda çözücü kullanımına yol açan çözeltiden çekme yöntemi yerine daha ekonomik ve çevre dostu bir yöntem olan ekstrüzyon yöntemi ile akrilik elyaf üretmek. Bu kapsamda önce akrilonitrilin termoplastik özellik kazanması sağlanacak, ardından termoplastik akrilik polimerinin ekstrüzyon yöntemi ile elyaf haline getirilmesinin en uygun koşulları belirlenecek. Proje, akrilik polimerinin ve akrilik elyafın üretiminde dünya lideri olan AKSA Akrilik firması ile iş birliği içinde yürütülecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.