Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canbay, Artık AFAD Gönüllüsü

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, AFAD gönüllülerine katıldı. AFAD gönüllüleri, belediyeye gelerek Canbay’ı makamında ziyaret etti ve kendisine AFAD gönüllüsü yeleği verdi

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2023 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Canbay, Artık  AFAD Gönüllüsü

Başkan Canbay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek AFAD gönüllülerinin önemli bir görev üstlendiklerini söyledi. Canbay, “AFAD gönüllüleri, afet ve acil durumlarda devletimizin yanında yer alarak, vatandaşlarımıza yardım eli uzatıyorlar. Bu çok kutsal ve değerli bir hizmet. Ben de bu hizmete katkıda bulunmak için AFAD gönüllüsü oldum” dedi.

Canbay, vatandaşları da AFAD gönüllüsü olmaya davet ederek, “AFAD gönüllülüğü, hem kendimizi hem de çevremizi afetlere karşı hazırlamak ve bilinçlendirmek için bir fırsat. Afetlerden sonra hayat kurtarmak için değil, afetlerden önce hayat korumak için harekete geçelim. AFAD gönüllülerine katılmak için internet üzerinden başvuru yapabilirsiniz” diye konuştu.

Canbay, belediye olarak da AFAD gönüllülüğünün yaygınlaşması ve desteklenmesi için gereken tüm çalışmaları yapacaklarını belirtti.

AFAD gönüllülüğü nedir?

AFAD gönüllülüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ve afet öncesi, sırası ve sonrasında görev alabilecek gönüllülerden oluşan bir yapıdır. AFAD gönüllülerine afet bilinci, ilk yardım, arama kurtarma gibi konularda eğitimler verilmekte ve afet senaryolarına katılımları sağlanmaktadır. AFAD gönüllülüğünün amacı, afetlere karşı toplumsal farkındalığı artırmak, afetlere hazırlıklı bir toplum oluşturmak ve afetlere müdahale kapasitesini güçlendirmektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.