Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgaristanlı Bölge Müftülerinden Yılmaztürk’e Ziyaret

Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Bulgaristan’ın iki bölge müftüsünü ağırladı. Ziyarette iki ülke arasındaki dini ilişkiler ve iş birliği imkânları masaya yatırıldı

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2023 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2023 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Bulgaristanlı Bölge Müftülerinden Yılmaztürk’e Ziyaret

Bulgaristan’ın Filipe ve Kırcaali bölge müftüleri, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ü ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu ve birlikte yapılacak çalışmalar konuşuldu. Yalova İl Müftülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan Filipe Bölge Müftüsü Taner Veli ve Kırcaali Bölge Müftüsü Basri Eminefendi, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ü makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, iki ülke arasındaki dini ilişkiler, din hizmetleri ve eğitimi konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette ayrıca Bulgaristan’da yaşayan Türk ve Müslüman azınlığın durumu, kültür ve medeniyet mirasının korunması ve geliştirilmesi, ortak projeler ve iş birliği imkanları da ele alındı.

Yalova İl Müftüsü Yılmaztürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bulgaristanlı bölge müftülerine teşekkür etti. Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.