Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bisikletle dünya turu yapacaklar

Arjantinli gezgin Ezequiel Gignone, 2022 yılında bisikletle çıktığı dünya turunda yolda tanıştıkları arkadaşlarıyla Yalova’ya geldi. Bisikletiyle toplam 15 bin kilometre yol kat eden Ezequiel Gignone bugüne kadar 20 ülkeyi gezdiğini söyledi. Gignone, hedefinin ise Tayvan olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2023 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Bisikletle dünya turu yapacaklar

Gezgin Ezequiel Gignone, 2022 yılında bisikletle dünyayı dolaşmaya karar verdi. Aynı yıl Arjantin’in başkenti Buenos Aires şehrinden bisikletle yola çıkan Ezequiel Gignone uçakla İngiltere'ye gitti. Gignone, bisikletle dünya turuna başladı. Avusturya'ya geldikleri sırada, Hollanda'dan dünya turuna çıkan Mitchel Van, İrlanda'dan yola çıkan Killan Con, Almanya’nın Munih şehrinden başlayan Kai Uwe ile yolları kesişince beraber dünya turuna karar verdiler.

Edirne üzerinden Türkiye'ye giriş yapan 4 gezgin arkadaş, İstanbul ve ardından Yalova’ya ulaştılar. Şu ana kadar bisikletiyle toplam binlerce kilometre yol kat ettiğini anlatan Alman vatandaşı Kai Uwe, günde 50 ile 80 kilometre yol aldıklarını söyledi. Hedefleri ise Hindistan ve Kazakistan olduğunu söylediler.

"Türkler çok misafir seven insanlar"

Dünya turuna ilk defa çıktığını, gezgin arkadaşlarıyla iyi bir ekip olduklarını söyleyen Alman vatandaşı Kai Uwe, “Türkiye gezdiğim en güvenli ülkelerden biri. Türkleri tarif edecek kelimem yok. Beynimde, ruhumda Türkiye ve Türkler hakkında çok olumlu düşünceler biriktirdim. Mükemmel ve konuksever insanların yaşadığı, doğa, tarih cenneti bir ülke. Herkes bizlere yiyecek ve çay ikram ediyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.