Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“YIRTIK OLSA DA OLUR”

Son dönemde tekstil ürünlerine yapılan zamların ardından, vatandaşlar ikinci el ve defolu ürünlere yöneldi. Yalova Kapalı Pazaryeri’nde ünlü markaların outlet ürünlerinin satışını yapan Mert Tuhafiye işletmesinin sahibi Mert Karaman, “Defolu ürünler eskiden bu kadar rağbet görmüyordu” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 00:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 00:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“YIRTIK OLSA DA OLUR”

 Tekstil ürünlerine gelen yüksek zamlar ile birlikte, vatandaşlar alternatif olarak defolu veya ikinci el ürünleri tercih etmeye başladı. Yalova Kapalı Pazaryeri’nde ünlü markaların mağaza fiyatlarına göre daha ucuz olan outlet ürünlerini satışa sunan Mert Tuhafiye’nin sahibi Mert Karaman, gazetemize konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Özellikle yıkanmış, defolu ürünler istiyorlar”

 Karaman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Ben ağırlıklı olarak ev tekstili ürünleri satıyorum. Ürünlerin normalde mağaza fiyatı 1500 TL ise ben 400- 500 TL gibi rakamlara satıyorum. Burada ünlü markaların fabrikalarından gelen yıkanmış ürünlerimiz var. Eskiden bu kadar çok rağbet yoktu. İnsanlar defolu ürünleri beğenmiyordu. Şu an gelen müşterilerimiz ise özellikle yıkanmış, defolu ürünler istiyorlar. Çünkü bu ürünlerin mağaza fiyatları diğer dönemlere göre çok daha pahalı. Gelen insanlar ‘Yırtık olsa da olur, defolu ürünleriniz var mı?’ diye soruyor. Biz de talebe karşı bu tarz ürünleri arıyoruz, buluyoruz, getiriyoruz. Üzücü bir durum. Bu olay benim işlerimi de olumlu yönde etkilemedi. Şu an dört kişi çalıştırıyorum. Onların masrafı var. Mesela bir paletlik ürün için 300 TL kargo parası ödüyorum. Taşıma fiyatının aldığım fiyatın üzerine çıktığı oluyor. Ayrıca bu pazaryerinde de rekabet var. Aynı ürünü sattığım kişiler kaça satıyorsa ben de o fiyatlara vermek zorundayım. Bu sefer de kar marjımız çok düşüyor. Minimum kar marjına inmek zorundayım. Çok kötü bir dönem.”

“Hayalimi gerçekleştirmek istiyorum”

 İki üniversite bitirdiğini, mecbur kaldığı için baba mesleğini yaptığını ifade eden Karaman, “Ben Yalova Üniversitesi’nde İngilizce işletme okudum. Ayrıca adalet bölümünü de bitirdim. Yurtdışına çıkmak istedim. Ukrayna’ya gittim, savaş çıktı ve geri döndüm. Burada KPSS’ye girip memur olmak istedim. Ama sınavlarda başarılı olsam bile, mülakatlarda önüme birçok engel çıktı. Kimliğimde Diyarbakır yazıyor diye engellendiğim oldu. Mecburiyetten baba işini yapmaya başladım. Eğer ilerleyen süreçte liyakat gelir, imkanlar el verirse, eğitim aldığım alanda ilerlemek istiyorum. Hayalim hukukçu olmaktı. Hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Eğer olursa adliye çalışanı olmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.