Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PAZARDA ‘YARIM KİLO’ ALDATMACASI

Yalova Kapalı Pazaryeri’nde faaliyet gösteren esnafların, ürünlerin etiketlerindeki yanıltıcı uygulamaları gündeme geldi. Yasal düzenlemelere aykırı olarak 'yarım kilo' ibaresi kullanan esnafların, vatandaşları yanıltarak satış yaptığı belirtildi. Birçok esnaf ve vatandaş, zabıta ekiplerinin duruma müdahale etmesini talep ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 03:25
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 03:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
PAZARDA ‘YARIM KİLO’ ALDATMACASI

Yalova Kapalı Pazaryeri’nde satış yapan esnaflar arasında, ürünlerin etiketlerindeki bazı ihlaller dikkat çekiyor. Yasalara aykırı olan ‘yarım kilo’ ibaresi bulunan etiketler, Yalova Kapalı Pazaryeri’ndeki birçok tezgahta yer alıyor. Yalova Hayat Gazetesi muhabirine durum hakkında açıklama yapan pazaryeri esnafı Yunus Y. “Yarım kilo yazmak yasak ama herkes yazıyor. Bu şekilde vatandaşları aldatıyorlar.” şeklinde konuştu.

Zabıta ekiplerinin müdahale etmesini talep ediyoruz

Yalova Kapalı Pazaryeri’nde meyve satışı yapan Yunus Y. açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı, “Her tezgahta etiket ve kilo fiyatı olmak zorunda. Pazarcılar ürünlerin üzerindeki etikette ne yazıyorsa onu satmak zorunda. Bazıları etiket bile koymuyor. Vatandaş fiyat sorduğunda, ‘Normalde 40 sana 30’ diyor. Bu da kanunen yasak. Bazıları da etikete 20,5 yazıyor. 20’yi küçücük, 5’i kocaman yazıyorlar. Etikette her şeyin eşit boyutta yazılması gerekiyor. Bu davranışlar ile insanları yanıltıyorlar. Bunların hepsi yasalara aykırı. Sonuçta hak yiyorlar. Daha adil ve şeffaf bir ticaret ortamının sağlanması için zabıta ekiplerinin duruma müdahale etmesi lazım.”

Yalova Kapalı Pazaryeri’ndeki bu ihlaller, vatandaşların güvenini sarsarken, zabıta ekiplerinin konuyla ilgili denetimlerini artırması bekleniyor.

HABERFurkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.