Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YKS’ye Geri Sayım Başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) bir ay kalırken adaylar istedikleri üniversiteyi kazanabilmek için büyük bir çaba sarf ediyor. Yaklaşık 3 milyon 400 bin kişinin gireceği YKS için hazırlık maratonunda son düzlüğe girildi. Sınavda başarılı olmak için ellerinden geleni yapan on binlerce aday büyük bir hızla çalışmalarına devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
YKS’ye Geri Sayım Başladı

Dönemin başında kaynak ve test kitaplarının fiyatlarının neredeyse iki üç katına çıktığını belirten İşler Kitabevi İşletmecisi Atilla Çiftçi, genel anlamda alım gücünün zorlaştığına dikkat çekti.

“Yardımcı kaynak kitapları 100 liradan başlıyor”

Kitap fiyatlarının artışının devam edeceğini söyleyen Çiftçi, “Kitaplarda fiyat artışı olacaksa muhtemelen Temmuz ayından sonra olur. Şu anda genel anlamda alım gücü zorlaştığı için bir öğrenci üç kitap almak yerine bir ya da iki kitap alabiliyor. 50-60 liradan başlayan test kitapları 150-160 liraya kadar çıkıyor. Konu anlatımlı soru bankası kitaplarını 100 liradan aşağı bulmak çok zor. Biz elimizden geldiği kadar öğrencinin seviyesine göre rehberlik ederek kitap vermeye çalışıyoruz. Biz kitap sektöründe yeri geliyor okullarla çalışıyoruz, Milli Eğitim Bakanlığı ders kitabı verdiği için genelde yardımcı kaynak almayın tavsiyelerinde bulunuyor ama öğrenciye yardımcı kaynak tavsiye etmeden de öğrencinin doyuma ulaşması zor” diye konuştu.

“Bizi ayakta tutabilecek tek şey eğitim”

Devlet okullarında okuyan öğrencilere kısıtlı bir şekilde eğitim sunulduğunu ifade eden Çiftçi, “Öğrencinin kendi imkânı varsa ancak dershaneye gidebiliyor. Öğrenciler kaynak kitaplara istediği gibi ulaşamadığı için sınavlarda yetersiz kalıyor. Dolayısıyla öğrencilerin yardımcı kaynağa bir şekilde ihtiyacı var gönlümüzden geçen bu fiyatların düşmesidir çünkü bizim ülkemizi ayakta tutabilecek tek şey eğitim; eğitim olmak zorunda, eğitim olmazsa bu iş olmaz. Bu ülkenin kalkınması, ayakta kalması eğitime bağlıdır. Bu ülkenin doktorları, öğretmenler ise kitapçılarda eczacılarıdır biz öğrenciler İÇİN eczacı görevi görüyoruz. Örneğin öğretmen hastalığı söyler ilacını gösterir bunun gerisi de bizdedir onun muadilini sunmak da bizim görevimizdir. Dışarıdan kitap alacak arkadaşlara seviyelerine göre kitap almalarını tavsiye ediyorum. Sınav süreci çok zor bir süreç, öğrencilerimizin son 1 ayı yararlı bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bütün öğrencilere sınavlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

HABER/M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.