Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YKS başvurularında bugün son gün! İşte adım adım YKS başvurusu

Milyonlarca öğrencinin üniversite hayalleri için ilk adımı olan YKS heyecanı başladı. 8 Haziran günü başlayacak olan YKS maratonu için başvurular 1 Şubat’ta başlamıştı. 8-9 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) son başvurular bugün saat 23.59’da sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 11:07
Kaynak: Hilal Baldemir
YKS başvurularında bugün son gün! İşte adım adım YKS başvurusu

Her yıl milyonlarca öğrencinin üniversiteye adım atmak için girmek zorunda olduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na başvurular 1 Şubat tarihinde başlamıştı. Adayların 3 ayrı oturum için başvuru yaptığı sınavın son başvuru tarihi ise bugün saat 23.59’a kadar.

Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden ya da ÖSYM mobil uygulaması üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabiliyor.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada adayların sınav için bugün saat 23.59’a kadar başvurularını yapmaları gerektiği belirtildi.

Sınava başvuracak adayların her oturum için 295 TL başvuru ücreti ödemesi gerekecek. Başvuru ücreti ödenmeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 1'inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran Cumartesi, Alan (AYT) ve Yabancı Dil Yeterlilik Testleri ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak.

Milyonlarca adayın gireceği üniversite sınavında sonuçlar ise 17 Temmuz tarihinde açıklanacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.