Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAÜ, TÜBİTAK 1004 Programı’nda yer aldı

Yalova Üniversitesi, TÜBİTAK 1004 Programı kapsamında desteklenen 12 yüksek teknoloji platformundan birine dahil oldu. Üniversite, gıda arzı güvenliği çerçevesinde su ürünlerinde yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamalar platformu projesiyle TÜBİTAK tarafından seçildi

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2023 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2023 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
YAÜ, TÜBİTAK 1004 Programı’nda yer aldı

TÜBİTAK 1004 Programı tanıtım töreni, TEKNOFEST-İstanbul etkinliği kapsamında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca ve proje paydaşlarından Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Güroy katıldı.

Bakan Varank, törende yaptığı konuşmada, TÜBİTAK 1004 Programı’nın yüksek teknoloji platformları oluşturmak için tasarlandığını belirterek, “Bu programla üniversitelerimizdeki araştırma altyapısını güçlendirmeyi ve uluslararası rekabet gücüne sahip araştırma ortamları oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Varank, 2021 yılı çağrısında 12 platformun desteklenmesine karar verdiklerini söyleyerek, “Bin 279 araştırmacı ve 111 bursiyeri bu kapsamda destekleyeceğiz. 12 platformumuz döngüsel ekonomi, akıllı şehirler, elektrikli araçlar ve batarya teknolojileri, nanoteknoloji, gıda arzı güvenliği gibi stratejik alanlarda faaliyet gösterecek” diye konuştu.

Yalova Üniversitesi Rektörü Bahçekapılı ise projeyle ilgili bilgiler vererek, “Su ürünleri sektöründe sürdürülebilirlik ve yenilikçilik konularına odaklanan bu platformda üniversitemiz öncülük edecek. Platformumuzun amacı su ürünleri sektörünün ihtiyaç duyduğu teknolojik çözümleri geliştirmek ve sektörle iş birliği içinde olmaktır” dedi.

Proje paydaşlarından Prof. Dr. Güroy da platformun faaliyet alanlarını anlatarak, “Platformumuz su ürünleri yetiştiriciliği, işleme ve kalite kontrolü, su ürünleri biyoteknolojisi ve su ürünleri sağlığı gibi dört ana başlık altında çalışacak. Bu alanlarda yeni teknolojiler geliştirmeyi ve mevcut teknolojileri iyileştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

HABER/M.Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.