Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da LGS sınavına katılım oranı yüzde 87 oldu

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ve tercih süreci ile ilgili değerlendirmede bulundu. Akmeşe, sınava katılım oranının yüzde 87 gibi yüksek bir oranda olduğunu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2023 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da LGS sınavına katılım oranı yüzde 87 oldu

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen LGS sınavı ve tercih süreci ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin sınavla ilgili görüşlerine yer verildi.

Akmeşe, LGS sınavının çocukların hayatlarında sadece liseye girmelerinde aracı olan bir uygulama olduğunu, bir sıralama veya en başarılıları belirleme gibi amaçları olmadığını vurguladı. Ailelerin de bu sınavı çocukların hayatında en önemli yere koymamaları gerektiğini söyledi.

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, bakanlığın yıl boyunca yayımladığı örnek sorularla öğretmenlerin, öğrencilerin ve ailelerin yanlarında olarak çocukları bu sürece en iyi şekilde hazırlamaya çalıştığını ifade etti. Sınavın 8. sınıf eğitim programlarının 1. dönem kazanımları dikkate alınarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Akmeşe, il düzeyinde 3 bin 316 öğrencinin sınava katıldığını ve sınava katılım oranının yüzde 87 olarak gerçekleştiğini açıkladı. Bu oranın oldukça yüksek olduğunu kaydeden Akmeşe, “Sınava katılım oranımızın yüzde 87 gibi yüksek bir oranda olması bizleri memnun etmiştir. Bu oran, öğrencilerimizin ve ailelerimizin bu sürece ne kadar önem verdiklerini göstermektedir” dedi.

Akmeşe, LGS sınav sonuçlarına göre tercih sürecinde de Rehberlik Araştırma Merkezi ve ortaokullardaki rehber öğretmenlerle birlikte öğrencilerin yanlarında olacaklarını duyurdu. Akmeşe, Rehberlik Araştırma Merkezi ve ortaokullarda tercih danışma merkezleri oluşturulduğunu, velilerin ve öğrencilerin randevu alarak okul tercihlerini merkezler aracılığı ile yapabileceklerini bildirdi.

Akmeşe, son olarak sınavları nasıl geçmiş olursa olsun önemli olanın sınavın sonucu değil, ailelerin ve çocukların verdikleri emek olduğunu söyledi.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.