Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da 59 okulda 177 bilim söyleşisi yapılacak

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi’ (YEGES) projesi kapsamında, 59 okulda 177 bilim söyleşisi yapılması onaylandı. Bilim söyleşileriyle, öğrencilerin bilim insanlarıyla buluşması ve bilim farkındalığının artırılması hedefleniyor

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 04:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2023 04:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da 59 okulda 177 bilim söyleşisi yapılacak

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe yaptığı açıklamada, YEGES projesinin Yalova’nın eğitim kalitesini yükseltmek için başlattıkları bir çalışma olduğunu söyledi. Akmeşe, “YEGES ile amacımız okullarımızda akademik ve proje tabanlı çalışmalar ile toplum hizmeti çalışmalarında elde edilen verilerin değerlendirilmesi ve öğrenci, öğretmen, okul ve kurumların her boyutuyla gelişmesini sağlamaktır” dedi.
Akmeşe, bu çerçevede TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ne 59 okuldan 177 başvuru yaptıklarını ve hepsinin kabul edildiğini belirtti. Akmeşe, “Bilim söyleşileriyle, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefliyoruz. Temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak, hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
YEGES projesinin diğer faaliyetlerine de değinen Akmeşe, “YEGES kapsamında okullarımızda akademik başarıyı artırmak için rehberlik çalışmaları yapıyoruz. Öğrencilerimize yönelik eğitici seminerler düzenliyoruz. Okullarımızın fiziki altyapısını iyileştiriyoruz. Öğretmenlerimize yönelik mesleki gelişim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Okullarımız arasında iş birliği ve paylaşım ortamı oluşturuyoruz” şeklinde konuştu. 
Son olarak YEGES projesine destek veren tüm paydaşlara teşekkür eden Akmeşe, “YEGES projesinin başarıya ulaşması için il protokolümüzün, belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, özel sektörümüzün ve basınımızın büyük katkıları oldu. Bu vesileyle hepsine şükranlarımı sunuyorum. Yalova’nın eğitimde daha ileriye, en iyiye gitmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.