Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel panel

Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla bir panel düzenledi. Panelde, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuki, ekonomik, dış politika ve iletişim alanlarındaki gelişmeleri ve gelecek vizyonu ele alındı

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 02:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 02:49
Kaynak: Murat Can Aytemur
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel panel

15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özalp yaptı. Panelde, beş konuşmacı Türkiye Cumhuriyeti’nin farklı yönlerini değerlendirdi.

İstanbul Aydın Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Ceylan, “Türkiye Cumhuriyeti ve Hukuki Yapısı” başlıklı sunumunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne kadar yaşadığı hukuki dönüşümleri, anayasa değişikliklerini, yargı reformlarını ve insan hakları konularını anlattı.

Yalova Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay, “Türk Ekonomisinde Kadın Hakları” başlıklı sunumunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kadın hakları alanında attığı adımları, kadınların ekonomik hayata katılımını, kadın girişimciliğini ve kadın istihdamını konu aldı.

İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Nas ise, “Türkiye Cumhuriyeti AB Dış Politikası ve İlişkilerinin Geleceği” başlıklı sunumunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin tarihçesini, mevcut durumunu, sorunlarını ve gelecek perspektiflerini aktardı.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Giray Saynur Derman, “Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Türkiye Cumhuriyeti Diplomasisi” başlıklı sunumunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimli ilişkilere nasıl yaklaştığını, Karadeniz Bölgesi’ndeki güvenlik ve enerji meselelerini, Türkiye’nin arabuluculuk rolünü ve stratejik çıkarlarını anlattı.

Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mine Demirtaş, “Türkiye’de İlk Uluslararası Halkla İlişkiler Pratiği Olarak Karadeniz Vapuru ve Seyyar Sergi Uygulaması” başlıklı sunumunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde yaptığı ilk uluslararası halkla ilişkiler çalışmasını, Karadeniz Vapuru ve Seyyar Sergi Uygulaması’nın amacını, kapsamını, etkisini ve sonuçlarını dile getirdi.

Panelin sonunda, konuşmacılar soru-cevap bölümünde katılımcıların sorularını yanıtladılar. Panel, katılımcılara teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.