Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜGVA’dan kitap kurdu yarışması

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen Kitap Kurdu Yarışması’nın beşincisi gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2023 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2023 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
TÜGVA’dan kitap kurdu yarışması

Yalova’da 900 ortaokul öğrencisi TÜGVA tarafından gerçekleştirilen yarışmaya katılarak 100 soruluk bir sınava girdi. Yarışma 5 ilçede ve 40 vakıf gönüllüsünün desteğiyle yapıldı. TÜGVA İl Temsilcisi Bilal Naser, “Ortaokullu kardeşlerimiz kitapları özenle okuyarak yarışmaya hazırlandılar. Dereceye giren gençleri ödüllendireceğiz. Ama bizim için asıl ödül, kitap okuyan gençlerdir. Yarışma için ortaokullara bine yakın kitap bağışladık. Bize destek olan herkese teşekkürler” dedi.

Usta yazarlar kaliteli kitaplar

Yarışma kitapları edebiyat, tarih, bilim-teknoloji, değerler eğitimi, fantastik-kurgu ve klasiklerden oluşan çok yönlü bir okuma listesini kapsıyor. İki farklı kategoride toplamda 10 kitaplık listede yazarlar da dikkat çekiyor. Mahmut Öztürk, Metin Özdamarlar, Mehmet Yaşar, Tuğba Coşkuner, Feyza Şahin, Alara Uçar, Sema Çelem, Şeyma Karagöl, Yücel Öztürk’e ait kitaplar, çocuk kitapları alanında yeni ve başarılı eserlere imza atmış isimlerden oluşuyor.

Kitap kurtları ödüllere doyacak

Yarışmaya tugva.org üzerinden başvuran ortaokullu öğrenciler, sınıf seviyelerine uygun belirlenen kitapları okudu. Sınav maratonunu tamamlayan öğrencilerden 1.’ye Balkan Turu (ailesinden 2 kişi ile birlikte) + İpad Pro, 2.’ye İpad Pro, 3.’ye elektrikli scooter ve daha pek çok ödül takdim edilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.