Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖĞRENCİLERDEN 3 BOYUTLU YAYA GEÇİDİ TASARIMI

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri trafikte sürat yapan sürücüler nedeni ile trafikte karşıdan karşıya geçmekte zorlanan yayaların imdadına yetişti. Öğrenciler öğretmenleri ile birlikte okullarının önüne 3 boyutlu yaya geçidi tasarladılar.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
ÖĞRENCİLERDEN 3 BOYUTLU YAYA GEÇİDİ TASARIMI

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri trafik güvenliği için ilginç bir proje gerçekleştirdi. Öğrenciler öğretmenleri ile birlikte Safranyolu Caddesi üzerindeki okullarının önüne 3 boyutlu yaya geçidi tasarladılar. Amaçlarının bu caddeden geçen araçların yavaşlamasını sağlamak olduğunu dile getiren Görsel sanatlar öğretmeni Cansel Yılmaz, “Burada ciddi bir trafik var. Okul önünde özellikle okula giriş ve çıkış saatlerinde bir tehlike oluşuyor. Biz de 3 boyutlu olarak tasarladığımız bu yaya geçidi ile sürücülerin burada yavaşlamasını sağlamayı amaçladık” dedi.

3 boyutlu yaya geçidinin göz yanılması ile sürücüleri yavaşlattığını ifade eden Yılmaz, “Bu proje hem sanatsal hem de eğitsel bir amaç taşıyor. Öğrencilerimiz hem sanat yapmanın hem de topluma faydalı olmanın keyfini yaşıyorlar. Bu proje sayesinde sürücülerin dikkati çekiliyor ve yayalara öncelik veriyorlar.” diye konuştu.

3 boyutlu yaya geçidini görünce yavaşlayan ancak yaklaştıklarında bunun bir göz yanılması olduğunu fark eden sürücüler ise şaşkınlıklarını gizleyemediler.

“Bu çok ilginç bir şey, ilk defa böyle bir şey gördük.” diyen bir sürücüler, “Yaya geçidinin gördüğümüzde sanki havada duruyormuş gibi hissediyoruz. Çok güzel bir proje olmuş.” dediler.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.