Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler Yalova’yı bilgi yarışmasıyla tanıyacak

Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yalova’nın kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin yarışma heyecanı içerisinde, dostluk ve kardeşlik duygularıyla öğrencilere kavratılması amacıyla “Yalova Benim Kentimdir Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması” düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 05:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 05:42
Kaynak: Serap Polat
Öğrenciler Yalova’yı bilgi yarışmasıyla tanıyacak

Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin Yalova’yı ve ilçelerini tanımaları, milli tarihi, milli kültürü kavramaları, yaşadıkları çevrenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin farkına varmaları ve bu zenginliklere sahip çıkmaları amacıyla “Yalova Benim Kentimdir Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması” düzenliyor. Yarışmayı tanıtmak için kurum ziyaretleri gerçekleştiren Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenleri Yalova Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek’e yarışma hakkında bilgi verdi.

SOSYAL İLİŞKİLER VE ÖZGÜVEN DUYGULARININ GELİŞMESİ HEDEFLENİYOR

Yarışmaya tüm resmi ve özel ortaokulların 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabiliyor. 30 Nisan 2024 Salı günü başlayacak olan yarışma aynı gün içinde ödül töreni ile bitecek. Yarışmada sorulacak olan tüm sorular Yalova ve ilçelerle ile ilgili olacak. Hazırlanacak soruların cevabı kesin, net olacak ve yoruma açık olmayacak. Birden fazla cevabı olan sorular sorulmayacak. Soruların cevapları da beraberinde olacak. Soruların cevap süresi ise 1 dakika olacak şekilde planlanacak. Yarışma sonucunda öğrencilerin Yalova ve ilçelerini tanımaları başta olmak üzere: Milli tarihi ve milli kültürü kavramaları, öğrencilerin halk bilimine ve folklora ilgilerinin artması, öğrenciler arası sosyal bağların ve demokrasi kültürünün güçlenmesi, öğrencilerin sosyal ilişkilerinin ve kendilerine güven duygularının gelişmesi, öğrencilerde inceleme ve araştırma alışkanlığının artması hedefleniyor.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.