Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEB yeni müfredat taslağını paylaştı! Kamuoyu görüş bildirilebilecek

Günlerdir merakla beklenen Millî Eğitim Bakanlığı'nca zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı kamuoyu ile paylaşıldı. Bakanlığın hazırladığı müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince kamuoyu görüş bildirebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 15:15
Kaynak: Hilal Baldemir
MEB yeni müfredat taslağını paylaştı! Kamuoyu görüş bildirilebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun inceleme ve görüşüne sunuldu. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süreyle vatandaşlar görüş bildirilebilecek. 

BİR HAFTA SONUNDA YENİDEN ŞEKİLLENECEK

Bir haftalık kamuoyu görüş bildirme sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şeklini alacak.

Yeni müfredat, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya konacak.

BAKAN MÜFREDATTA ORTAK AKIL ETİKETİYLE PAYLAŞTI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredat taslağını sosyal medya hesabından "Tecrübe, Öneri ve Desteğiniz Bizler için Önemli!" başlığıyla paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışma ile meydana getirdiğimiz; akademisyen, öğretmen ve paydaşlarımızın yoğun çalışma ve katkılarıyla ortaya çıkan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat çalışmamızı kamuoyunun ve eğitime gönül veren herkesin görüşlerine sunduk." ifadelerini kullandı.

Müfredatın linkini de mesajında paylaşan Bakan Tekin mesajının sonunda #MüfredattaOrtakAkıl etiketini de kullandı. 

"TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ" yeni müfredat taslağına ulaşmak için tıklayınız.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.