Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AKMEŞE’NİN, LGS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE MESAJI

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 4 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Akmeşe, öğrencilere sınav hakkında bilgilendirme yaparak, sınav kaygısıyla başa çıkma ve heyecanlarını yönetme konusunda önerilerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AKMEŞE’NİN, LGS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE MESAJI

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 4 Haziran'da gerçekleşecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde öğrencilere önemli mesajlar iletti. Akmeşe, öğrencilerin sınav sürecinde motivasyonlarını artırmak ve başarıya odaklanmalarını sağlamak amacıyla bir dizi tavsiyede bulundu.

Akmeşe mesajında şu sözlere yer verdi; “4 Haziran 2023 Pazar günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı saat 09:30’da başlayacak ilk oturumla gerçekleştirilecektir. Yalova ilimizde 3.795 öğrencimiz sınava girecek ve 65 okulumuzda 251 sınav salonu kullanılacaktır. Bina sorumlusu, salon başkanı ve gözetmen olarak 502 öğretmenimiz görev yapacaktır. Ayrıca sınav güvenliğini sağlamak üzere 195 kolluk kuvveti, emniyet görevlisi ve koordinasyon kurulu amirleriyle yaklaşık 210 emniyet mensubumuz da görevli olacaktır. Merkez ve ilçe okullarımızda sınav günü için hazırlıklar tamamlanarak gerekli önlemler alınmıştır. Ayrıca okullarımızda LGS’ye ilişkin bilgilendirme çalışmaları okul rehber öğretmenlerince gerçekleştirilmektedir. Sınavlara katılacak öğrenciler arasında görme ve işitme yetersizliği bulunanlar için Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kılavuzlar mevcut olacaktır. Görevli öğretmenlerimiz, görme ve işitme yetersizliği olan öğrencilerimize yetersizlik durumuna göre sesli ve işaret diliyle anlatımla rehberlik edecektir. İki oturum halinde gerçekleştirilecek ve çoktan seçmeli 90 sorudan oluşacak Liselere Geçiş Sistemi Sınavının birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturumu 11.30’da başlayacaktır. Sınav sonuçları, daha sonra açıklanacak olan tarihte Milli Eğitim Bakanlığının www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak ve sonuç belgeleri adaylara posta yoluyla gönderilmeyecektir.”

“Yürümeye, sağlıklı beslenmeye ve yeterince uyumaya dikkat edin”

Akmeşe, sınava girecek olan öğrenciler için yayımladığı anlamlı mesajında, “Kaygı; mutluluk, öfke, üzüntü gibi her insanda var olan ve yaşanması gereken bir duygudur. Sınav kaygısı ve heyecan da belli bir düzeyde yaşanması gereken bir durumdur. Çünkü her insan kendisi için önemli olan konularda ve durumlarda heyecanlanır. Bu nedenle heyecanınızı yaşamak için kendinize izin verin. Eğitim hayatınızın birçok aşamasında karşınıza çıkacak sınavlar olacağını unutmadan bunun da onlardan sadece biri olduğunu hatırlayın. Ayrıca bu son birkaç gün yürümeye, arkadaşlarınızla vakit geçirmeye ve sınav günü zinde olabilmek için sağlıklı beslenmeye ve yeterince uyumaya dikkat edin. Tüm öğrencilerimize sınavda başarılar, görevli öğretmenlerimize kolaylıklar diliyorum.” şeklinde düşünlerini ifade etti. 

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.