Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim Yazarı Sait Gürsoy Yalova’da geleceğin mesleklerini anlattı

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Eğitim Geliştirme Stratejisi kapsamında Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı Sait Gürsoy’u konuk etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 05:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 05:54
Kaynak: Serap Polat
Eğitim Yazarı Sait Gürsoy Yalova’da geleceğin mesleklerini anlattı

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda yürütülen akademik ve sosyal çalışmalar ve öğrencilerin, öğretmenlerin ve okulların gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Yalova Eğitim Geliştirme Stratejisi hayata geçirildi. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında hayata geçirilen YEGES çerçevesinde Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı, Başarıya Doğru programının hazırlayıcısı ve sunucusu Sait Gürsoy, Yalova’da konferans verdi. Raif Dinçkök Kültür Merkezinde düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Bugün fikirleri saygı gören bir isim bizimle birlikte”

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “YEGES’i, eylül ayında ilimizde, tüm ilçelerimizle birlikte tüm okullarımızda eğitimi tüm boyutlarıyla ele almaya çalıştığımız ve uzun vadede gelecek planlamasını sizlerle birlikte yapmaya çalıştığımız, okullarımızın kişisel ve kurumsal düzeydeki gelişimini takip edeceğimiz bir çalışma olarak ifade etmeye çalışmıştık. Bunlardan bir tanesi de YEGES eğitim konferansları. Bugün yine çok değerli konuklarımızdan, Türkiye’de eğitim alanında söz sahibi olan, uzun yıllardır medyada ve eğitim camiasında fikirleri saygı gören bir isim bizimle birlikte. Kendisi bu dünyada gelecekte başarılı ile alakalı değerli fikirlerini bizimle paylaşacak.” dedi.

“Eğitim alanındaki başarıları daha fazla ön plana çıkarmalıyız”

Gerek gazetelerde gerek televizyonda elinden geldiğince Türk ve dünya eğitimine yer vermeye çalışan Yazar Sait Gürsoy açılış konuşmasında, “Yalova’da daha önce birçok devlet okuluna ve özel okula gittim. Ben köşemde çoğunlukla Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde artı değerler almış, ödüller almış ama basında yer bulamayan birçok öğretmen görüyorum. Bu öğretmenlerle yaptığım röportajların akabinde sosyal medyada bu tarz haberlerin çoğaldığını görüyorum. Bu şeklide zincir gibi devam ediyor. O yüzden eğitim alanındaki başarıları daha fazla ön plana çıkarmalıyız. Ben bugün üniversiteye nasıl gireceğiniz konusunda bilgi vermeyeceğim. Çünkü önemli olan üniversiteye girdikten sonra çıkışınız ne olacak.” dedi.

Yeni dünyadaki iş alanları teknoloji ağırlıklı

Ardından kariyer planlamasında dikkat edilmesi gerekenler, gelişen dünyada gözde meslekler ve bunlara ulaşmak için gereken eğitim modelleri gibi pek çok yenilikçi konuya değinen Sait Gürsoy, başarının ölçülebilir olması, öğrencilerin hedeflerini doğru belirlemelerini ve hayata geçen her bir verinin iyi değerlendirilmesinin önemli ve kıymetli olduğunu vurguladı. Yeni dünyadaki iş alanları içerisinde psikoloji, hukuk, yazılım, bilgisayar, işletme ve ekonomi kavramlarının mutlak olacağına değinen Gürsoy, değişen iş dünyasında çalışma ortamlarının ve saatlerinin değiştiği, sonuç ve iş odaklı serbest mekanlı çalışma sistemlerinin geldiğini ve proje bazlı iş modellerinin geleceğin çalışma dünyasında yer aldığını da vurguladı. Mesleklerin geleceğine değinen Sait Gürsoy, insansız hava aracı operatörlüğü, dijital oyun mühendisliği, iklim uzmanlığı, sanal market işletmeciliği, yapay zeka mühendisliği, uzay turizmi operatörlüğü gibi farklı alanlardaki mesleklerin parlayacağını belirtti.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.