Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKMEŞE ÖĞRENCİLERE MORAL VERDİ

TIMSS Araştırmasına katılacak olan öğrenciler için moral etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
AKMEŞE ÖĞRENCİLERE MORAL VERDİ

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, TIMSS Araştırmasına katılacak Akköy Ortaokulu 5.Sınıf öğrencileriyle moral etkinliğinde bir araya geldi. Akmeşe, katıldığı moral etkinliğinde bir araya geldiği tüm öğrencilere sınavda başarılar diledi. Öğrencilerin ilgi gösterdiği moral etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Akmeşe, TIMSS 2023 Araştırmasının uluslararası bir değerlendirme çalışması olduğunu ve Türkiye’nin bu araştırmaya uzun yıllardır katıldığını belirtti

TIMSS nedir?

TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study), uluslararası matematik ve fen eğilimlerini ölçmek için 4 yılda bir düzenlenen değerlendirme çalışmasıdır. TIMSS, Uluslararası Eğitim Başarıları Değerlendirme Birliği (IEA) tarafından yürütülmektedir. TIMSS’in amacı, katılımcı ülkelerin matematik ve fen eğitimi sistemlerinin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek, eğitim politikalarının etkisini analiz etmek ve eğitim kalitesini artırmak için karşılaştırmalı veriler sağlamaktır.

TIMSS, 4. ve 8. sınıf düzeylerinde matematik ve fen alanlarında öğrencilerin bilgi ve becerilerini değerlendirmektedir. Ayrıca öğrencilerin, öğretmenlerin, okul yöneticilerinin ve velilerin görüşlerini almak için de çeşitli anketler uygulamaktadır. TIMSS’in son uygulaması olan TIMSS 2019’a 64 ülke katılmıştır.

TIMSS 2023 Araştırması ise 2023 yılında gerçekleştirilecektir. TIMSS 2023’e yaklaşık 60’tan fazla ülke ve bölge katılacaktır. Türkiye ise TIMSS’e ilk kez 1999 yılında katılmış olup, araştırmanın sekizinci döngüsü olan TIMSS 2023’e de katılacaktır.

HABER/M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.