Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

16. Ulusal Spor Bilimleri Kongresi Yalova’da tamamlandı

Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Derneği iş birliğinde düzenlenen "16. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi", Yalova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 12:18
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
16. Ulusal Spor Bilimleri Kongresi Yalova’da tamamlandı

Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezinde 3 gün boyunca devam eden kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış oturumuna: Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Serdar Geri, Spor Bilimleri Derneği Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yaşar Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitimi Daire Başkanı Şükrü Yılmaz, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Kongreye 70 üniversiteden 142 bildiri kabul edildi

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Serdar Geri, bu yıl Spor Bilimleri Fakültesinden ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Kongreye 70 üniversiteden 142 bildirinin kabul edildiğini belirten Geri, öğrencilere gelecek başarıları için en içten dileklerini sundu. Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ise spor bilimlerinin önemine vurgu yaparak, bu alandaki gelişmelerin Türkiye'nin sporu için hayati önem taşıdığını söyledi. Kongrenin organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Bahçekapılı, kongrenin sorunsuz geçmesi için büyük çaba sarf edildiğini hatırlattı.

3 gün boyunca farklı branş ve disiplinlerde oturumlar yapıldı

Açılış konuşmalarının ardından fakülte öğrencileri, özenle hazırladıkları zeybek gösterisini sundu. Gösterinin ardından kongrenin sponsorlarına plaketleri takdim edildi. Kongrenin ilk gününde, "Bilimsel Oturum" ve "Pickleball Workshop" düzenlendi. Bilimsel oturumda Doç. Dr. İrfan Gülmez ve Doç. Dr. Osman Ateş sunumlarını yaptı. Pickleball Workshop'ta ise Pickleball Türkiye Temsilciliği üyeleri sporun tanıtımını gerçekleştirdi. Kongrenin 2 ve 3’üncü gününde farklı branş ve disiplinlerde yapılan oturumlara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kongrenin kapanış oturumuna katılan Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, emeği geçenleri tebrik etti. Prof. Dr. Serdar Geri, öğrenci kongrelerinin akademik kariyer için önemine dikkat çekerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.