Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çınarcıklı öğrenciler doğa ile iç içe bir gün geçirdi

Çınarcık’ta eğitim gören öğrenciler Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü'ne bağlı Çınarcık Şefliği'nde faaliyet gösteren Doğa Eğitim Merkezi’nde doğa ve hayvanlarla dolu bir gün geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 00:10
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Çınarcıklı öğrenciler doğa ile iç içe bir gün geçirdi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çınarcık Şefliği'nde faaliyet gösteren Doğa Eğitim Merkezi, Firuzan Kınal İlkokulu'ndan 16 öğrenciyi ağırladı. Eğitim sınıflarında akıllı tahta uygulamaları kullanılarak öğrencilere doğa bilincini kazandırmaya yönelik eğitimler verildi.


Ziyaret kapsamında öğrencilere, Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan canlı yaban hayvanları tanıtıldı. Ayrıca, VR gözlük kullanılarak flora ve fauna türleri tanıtıldı ve kinect oyun ile çocukların eğlenerek öğrenmesi sağlandı.
Eğitimlerin bir diğer bölümünde, şeflikte bulunan serada tohum dikimi gerçekleştirildi. Öğrencilere şeflik bahçesindeki endemik bitki türleri, orman ve meyve ağaçları tanıtılarak uygulamalı eğitimler verildi. Bu etkinlikler, çocukların doğa ile ilgili bilgi ve farkındalıklarını artırmayı amaçladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.