Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çınarcık’ta Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası meyve vermeye başladı

Çınarcık Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Turnuvası’nda dereceye girerek Yalova İl Turnuvasına katılmaya hak kazanan okullar belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 15:11
Kaynak: Serap Polat
Çınarcık’ta Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası meyve vermeye başladı

Sürdürülebilir ve geliştirilebilir bir eğitim anlayışıyla okulların bilimsel, sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetlerini destekleyen Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES), kapsamında okullarda Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası düzenlendi.YEGES kapsamında Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çınarcık Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Turnuvası, Çınarcık Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.Reversi, Pentago, Kulami, Mangala ve Küre olmak üzere 5 kategoride yapılan turnuva renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.  

Turnuva sonunda dereceye giren öğrenciler, ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak’ın elinden aldı.Turnuvanın ev sahipliğini yapan Çınarcık Anadolu İmam Hatip Lisesinden 2 öğrenci ilçe birinciliği, 2 öğrenci ise ilçe 2’nciliği derecesini alarak büyük bir başarıya imza attı. Öğrenciler, 2 oyunda Çınarcık’ı temsilen Yalova İl Turnuvasına katılacak.

Seçmeli ders olarak aldıkları Akıl ve Zeka Oyunları dersinin meyvelerini toplamaya başlayan Çınarcık Ortaokulu öğrencileri Pentago, Kulami, Mangala ve Küre kategorilerinde birinci oldu.

5 kategoride düzenlenen turnuvanın 4 kategorisinde birincilik elde eden Çınarcık Ortaokulu öğrencileri de İl Turnuvasında Çınarcık’ı temsil edecek.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.