Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çınarcık Devlet Hastanesi, afet ve acil durumlara hazır

Çınarcık Devlet Hastanesinde 2024 yılı (HAP) Hastane Afet Planında yer alan ve yılda bir kez yapılması gereken masabaşı tatbikatını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 00:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 00:47
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Çınarcık Devlet Hastanesi, afet ve acil durumlara hazır

Çınarcık Devlet Hastanesinde uygulanan tatbikat doğrultusunda senaryo gereği saat 09.02’de merkez üssü Bursa Gemlik olan 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden Yalova ve çevresi etkilendi. Deprem sonrası HAP aktive edildi. Afet Yönetim Merkezi’nde HAP organizasyonunda görevli olan personeller Olay Yönetim Merkezinde toplandı. HAP Başkanı başkanlığında ilk durum değerlendirmesi yapılarak hastane içinde gerekli önlemlerin alınması ve hazırlıkların ivedilikle yapılması için talimatlar verildi.

“AFET VE ACİL DURUMLARA HER ZAMAN HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİYOR”

Tatbikatta görev alan tüm personele teşekkür eden HAP Başkanı Dr. Nihan Yılmaz, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, "Hastanemizin olabilecek afet ve acil durumlara hazırlıklı olması büyük önem taşımaktadır. Bölgemiz birinci derece deprem kuşağında yer almaktadır. Afet ve acil durumlara her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu sebeple hastanemizde de belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Hastane yönetimi olarak oldukça başarılı ve öğretici geçen, aynı zamanda farkındalık yaratan bu uygulamaları farklı afet senaryoları hazırlayarak geliştirmek istiyoruz." dedi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.