Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çınarcık Belediyesi Zabıta Ekipleri market denetimlerine hız kesmeden devam ediyor

Yalova’nın Çınarcık ilçesindeki Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren marketlere yönelik denetimlere başladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2024 03:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2024 03:12
Kaynak: Murat Can Aytemur
Çınarcık Belediyesi Zabıta Ekipleri market denetimlerine hız kesmeden devam ediyor

Çınarcık Belediyesi, marketlerde ürünlerin fahiş fiyattan satılmasının önüne geçebilmek ve Çınarcık’lı vatandaşın mağduriyetlerini ortadan kaldırabilmek adına marketlerde birçok üründe fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çınarcık ilçe genelindeki market denetimlerinde raflardaki ürünlerin gramajı, son kullanma tarihleri ve fiyat etiketlerini inceleyip, ürünlerin etiket fiyatlar ile kasa fiyatlarını karşılaştırdılar. Bunun yanı sıra son kullanma tarihi geçmesine rağmen raflardan indirilmeyen ürünlerin işletmelere cezai müeyyide uygulayan zabıta ekipleri son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin imhasını gerçekleştirdiler.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri yapılan denetimlerde, gıda, genel temizlik, fiyat etiketi, etiketlerin mevzuata uygun olup olamadığı ve reyonlarda bulunan ürünlerle kasadan geçirilen ürünlerin fiyat karşılaştırmalarında, etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edildiği takdirde raporu, Yalova Ticaret İl Müdürlüğü ilgili birimlerine iletiyor. Satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında Zabıta ekipleri incelemelere devam edecekler.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.