Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

23 Nisan, Çınarcık'ta coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çınarcık ilçesinde de coşku dolu törenlerle kutladı. Çocukların hazırladığı gösteriler ise güne ayrı değer ve renk kattı

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 13:52
Kaynak: Yalova Hayat
23 Nisan, Çınarcık'ta coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çınarcık Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim İlçe Müdürü Nedim Karabacak'ın çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çınarcık İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Koçak, Çınarcık İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çingi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak, mülki idare amirleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, oda ve dernek başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar törene katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak yaptı. 23 Nisan’ın cumhuriyet yolunda atılan en önemli adımın tarihi olduğunu dile getiren Karabacak, “104. yılını sevinç, coşkuyla ve bir o kadar da gururla kutladığımız 23 Nisan 1920 günü, cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufkunu göstermiştir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak ve Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt törene katılanların bayramını kutladılar. Hüdaverdi İlkokulu, Çınarcık İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı halk eğitim çocuk korosu, ateş böceği, ritm jimnastik, dünya çocukları, vals ve zeybek, Anadolu Ateşi, kara sevda, bayrak ve şiir gösterileri izleyicileri mest etti. Program, geçit töreni ile sona erdi.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.