Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftlikköy’de şeker ve tansiyon taraması yapılmaya devam ediyor

Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması yaptı. Tansiyon ve kan şeker ölçümlerinin yanı sıra sağlıklı beslenme ve şeker hastalığı konularında da bilgilendirme yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 06:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 06:53
Kaynak: Serap Polat
Çiftlikköy’de şeker ve tansiyon taraması yapılmaya devam ediyor

Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü, köylerde yaşayan vatandaşların sağlık durumlarını takip etmek ve olası riskleri önlemek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Sağlık ekipleri, köyleri tek tek gezerek vatandaşlara tansiyon ve kan şeker ölçümü yaptı. Ayrıca, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, şeker hastalığının belirtileri, tedavisi ve önlenmesi hakkında da bilgiler verdi.

Çiftlikköy Sağlık Müdürlüğü ekipleri, “Şeker hastalığı, kandaki şeker seviyesinin normalin üzerine çıkması ve idrarda şeker bulunması durumudur. Şeker hastalığı, kalp, böbrek, göz ve sinir sistemi gibi birçok organa zarar verebilir. Şeker hastalığının en sık görülen belirtileri çok su içme, çok idrara çıkma, çok yemek yeme, kilo kaybı, yorgunluk, bulanık görme, ciltte kaşıntı ve yaraların geç iyileşmesidir. Şeker hastalığının tedavisinde, doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli kullanmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek, egzersiz yapmak ve kan şekerinizi sık sık ölçmek çok önemlidir. Şeker hastalığından korunmak için ise fazla kilolardan kurtulmak, şekerli ve yağlı gıdalardan uzak durmak, meyve, sebze, tam tahıl ve baklagil gibi lifli gıdaları tercih etmek, sigara ve alkol kullanmamak gerekir” diyerek vatandaşlara bilgi verdiler.

Sağlık taraması yapan ekipler, vatandaşların ilgi ve memnuniyetiyle karşılaştı. Vatandaşlar, sağlık ekiplerine teşekkür ederek, bu tür hizmetlerin devam etmesini istediler. Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü, köylerde sağlık taraması yapmaya devam edeceğini duyurdu.

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.