YAÜ, sendika yetkililerinin taleplerini dinledi

Yalova Üniversitesi’nde 2025 yılı 2. Kurum İdari Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda sendika temsilcileri ile üniversite yönetimi arasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2025 05:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2025 05:54

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında oluşturulan Kurum İdari Kurulları çerçevesinde, Yalova Üniversitesi 2025 yılı 2. Kurum İdari Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Yalova Üniversitesi Kurum İşveren Vekilleri ile Eğitim Bir-Sen Sendikası temsilcileri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Külekçi başkanlığında yapılan toplantıda, yetkili sendika temsilcileri ile sendika üyelerinin talepleri gündeme alınarak üniversitenin imkânları ve ilgili mevzuat doğrultusunda değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda, akademik ve idari personelin çalışma koşullarına yönelik öneriler ele alınırken, uygun görülen taleplerin hayata geçirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Katılımcılar, sendikal hakların korunması ve kurumsal iletişimin güçlendirilmesi yönünde ortak irade beyan etti.