
Mevsimin taze ürünleri olan çilek, erik ve taze fasulye gibi sebze ve meyveler yoğun ilgi gördü. Pazarcılar, havaların ısınmasıyla birlikte ürün çeşitliliğinin daha da artacağını ve yaz meyvelerinin de tezgahlarda yerini alacağını müjdeledi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren Yalovalıların akın ettiği pazarda, hem kaliteli hem de uygun fiyatlı alışveriş yapma imkanı bulan vatandaşların memnuniyeti gözlerden kaçmadı.
Bu hafta Yalova Semt Pazarı'nda sebze fiyatları genel olarak dengeli bir seyir izledi. Domates ve salatalık gibi temel sebzelerde fiyatlar büyük ölçüde aynı kaldı. Meyve tezgahlarında ise bahar meyvelerinin çeşitliliği dikkat çekti. Özellikle çileğin mevsimin en çok tercih edilen meyvelerinden biri olması sebebiyle tezgahlardaki canlılığını korudu. Pazarcılar, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kiraz, kayısı ve şeftali gibi sevilen meyvelerin de yakın zamanda tezgahlarda yerini alacağını ifade etti.
Sivri Biber: 50 TL
Çarliston Biber: 50 TL
Dolmalık Biber: 70 TL
Patlıcan: 50 TL
Enginar: 50 TL
Kıvırcık: 30 TL
Mor Lahana: 50 TL
Salatalık: 50 TL
Taze Soğan: 20 TL
Domates: 35-40 TL
Patates: 35 TL
Maydanoz: 20 TL
Erik: (Yarım kilo) 100 TL
Karpuz (kilo): 100 TL
Çilek: (Yarım Kilo) 70 TL
Muz: 80- 100 TL
Armut: 35 TL
Elma Çeşitleri: 35- 40 TL
Portakal: 60 TL
Limon: 70-80 TL
Mehmet Mirzacan Baran