
Kasım ayının ortalarına doğru ilerlerken Yalova’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları vatandaşların yüzünü güldürdü. Güneşli ve ılık havayı fırsat bilen Yalovalılar, hafta sonunu aratmayan bir cumartesi günü geçirerek sahil boyunca keyifli vakitler geçirdi.
Yalova sahil bandı ve şehir merkezi, sabah saatlerinden itibaren hareketlendi. Vatandaşlar, güneşli havayı değerlendirmek için sahil boyunca yürüyüş yaptı, bazıları ise arkadaşlarıyla birlikte kafelerde oturup kahve eşliğinde sohbet etti. İsmet Acar Caddesi üzerinde de yoğunluk dikkat çekti. Aileler, çocuklar ve gençler güzel havanın tadını çıkarırken şehirde canlı ve enerjik bir atmosfer oluştu.
Yalovalılar, Kasım ayında böyle sıcak bir gün geçirmeyi beklemediklerini belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. Bir vatandaş, “Kış kapıdayken böyle bir günü yakalamak güzel oldu. Güneşin tadını çıkarıyoruz, biraz yürüyüş yaptık, sonra da deniz kenarında kahve içtik,” ifadelerini kullandı. Kafe işletmecileri de sıcak havanın işlerine olumlu yansıdığını söyledi. Özellikle sahil kafelerindeki masaların dolu olması, yaz aylarını aratmayan bir canlılık yarattı.
Mehmet Mirzacan Baran