
Filistin halkının yıllardır süren haklı ve onurlu direnişine destek amacıyla düzenlenen program, katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Programın konuşmacıları arasında Yalova İl Müftü Yardımcısı Şadiye Çimen ve Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu’nun kızı, Kur’an Kursu öğreticisi Ayşe Bilgen yer aldı. Konferansta konuşan İl Müftü Yardımcısı Şadiye Çimen, Filistin’de yaşanan zulmün sadece bir coğrafyada değil, tüm İslam dünyasının kalbinde derin yaralar açtığını belirterek, Müslümanların birlik içinde bu mazlum halkın sesi olması gerektiğini vurguladı.
Program sonunda hep birlikte yapılan toplu dua ile Gazze’de hayatını kaybedenler anıldı, barış ve adaletin en kısa sürede tecelli etmesi temennisinde bulunuldu.
Mehmet Mirzacan Baran