
Yalova'da 39. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ‘Ahilik ve Meslek Ahlakı’ konulu konferansa, Ahi Sanayici ve İş Adamları Derneği (AHİSİAD) Genel Başkanı İbrahim Çam konuşmacı olarak katıldı.
Programa Yalova Vali Yardımcısı Osman Sarı, Yalova İl Ticaret Müdürü Alpaslan Tunalı, kent protokolü, eğitimciler, mesleki ve teknik lise yöneticileri, esnaf ve sanatkar temsilcileri ile çok sayıda davetli katılım sağladı. Salondaki davetlilere ve geleceğin ahileri olan gençlere seslenen AHİSİAD Genel Başkanı İbrahim Çam, ahilik kültürünün tarihsel ve toplumsal boyutlarına dikkat çekti. Çam, ahiliğin yalnızca bir ticaret veya meslek yapılanması olmadığını belirterek, güveni, dayanışmayı ve toplumsal sorumluluğu birlikte ele alan köklü bir disiplinler bütünü olduğunu vurguladı.
Konferansın ardından yürütülen başarılı sunum ve katkılarından ötürü AHİSİAD Başkanı İbrahim Çam’a, Yalova İl Ticaret Müdürü Alpaslan Tunalı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Yalova’da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren İbrahim Çam, "Yalova’da bizleri ağırlayan başta Yalova Valiliğimiz ve İl Ticaret Müdürlüğümüz olmak üzere programa katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, değerli protokol mensuplarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.