
Yalova Kapalı Pazaryeri'nde satılan ürünlerin fiyatlarındaki artış, vatandaşlar arasında büyük bir endişe ve geçim sıkıntısı yaratıyor. Pazar esnafı, maliyetlerin sürekli yükselmesi, tarım ürünlerindeki sıkıntılar ve nakliye masraflarının artması gibi nedenlerle fiyatları yükseltmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor.
Pazar alışverişine çıkan Fatma Sancak gazetemize yaptığı açıklamada, “Fiyatları görünce şok oluyorum. Her hafta biraz daha yükseliyor. Vatandaş nasıl sebze alacak. Hayır, ürünler de kalitesiz. Aldığımız fiyata değse, içim gam yemeyecek. Hepsi hormonlu. Yazık, günah. Eskiden pazar arabasıyla gelirdim buraya, şimdi ihtiyacım yok. Üç poşet şey alıyorum, para bitiyor zaten.” ifadelerini kullandı.
Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, artan fiyatların aile bütçelerini zorladığını belirtiyor. Sebze ve meyve gibi temel gıda ürünlerinin fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşların sağlıklı beslenme konusunda da endişe duymasına sebep oluyor.
Yalova Kapalı Pazaryerinde satılan ürünlerin kilo fiyatı şu şekilde; erik 30 TL, üzüm 25 TL, şeftali 20 TL, muz 25 TL, kiraz 30 TL, domates 15 TL, kayısı 40 TL, patlıcan 15 TL, salatalık 15 TL, kıvırcık 20 TL, kavun 24 TL.