TÜBİTAK bölge birinciliği Yalova’ya geldi

Yalova Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, Eskişehir'de düzenlenen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda büyük bir başarıya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2026 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2026 15:08

Bursa bölge finallerine katılan 3 projeden biri bölge birincisi, diğeri ise bölge üçüncüsü olarak kenti gururlandırdı. Yalova Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi, bilimsel çalışmaları ve yenilikçi projeleriyle ulusal düzeydeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Teknoloji Tasarım, Coğrafya, Biyoloji ve Fizik gibi 8 farklı alanda toplam 16 proje ile başvuru yapan kurum, titiz bir değerlendirme sürecinin ardından 3 projesiyle Bursa bölge sergisinde yer aldı. Eskişehir’de gerçekleştirilen jüri değerlendirmeleri sonucunda, Yalovalı öğrencilerin hazırladığı dijital farkındalık odaklı çalışma bölge şampiyonu ilan edildi. Bu sonuçla Yalova, bilim dünyasının prestijli yarışmasında zirveye adını yazdırdı.

Danışman öğretmen Dr. Özgür Mutluer rehberliğinde öğrenciler Ahmet Poyraz Serpil, Kürşat Ayaz Özcan ve Emir Taha Titiz tarafından hazırlanan “Dijital Ortamlarda Çocukların Unutulma Hakkı, Oyun Temelli Farkındalık ve Ebeveyn Bilinci” isimli proje, jüriden tam not alarak bölge 1.'si oldu. Aynı yarışmada danışman öğretmen Meltem Kurtuldu ve öğrenciler Kutalp Yıldırım ile Muhammed Emir Engin’in geliştirdiği “Pamuk, Sentetik Hav ve Kağıt Atıklar İçerikli, Nişasta Bazlı Biyobozunur Fide Saksıları Geliştirilmesi” projesi ise bölge 3.'lüğü elde etti. Ayrıca Özgür Mutluer danışmanlığında Doğa Karadoğan, Esma Taşdan ve Ayça Özeren tarafından hazırlanan gıda katkı maddelerine yönelik farkındalık projesi de bölge sergisinde Yalova’yı başarıyla temsil etti.

HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Elde edilen bu tarihi başarının ardından Yalova BİLSEM yönetimi, projelerde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik eden bir açıklama yayımladı. Açıklamada, bilimsel üretkenliğin artarak devam edeceği vurgulanırken, "Danışman öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimizin büyük emek vererek hazırladığı projelerden ikisinin dereceyle dönmesi bizleri gururlandırmıştır. Özellikle bölge birincisi olan projemizle Ankara'da yapılacak olan Türkiye finallerinde Yalova'mızı temsil edeceğiz. Yarışmaya başvuran bütün öğrencilerimizi ve emek sarf eden öğretmenlerimizi gönülden kutluyor, Türkiye finallerinde başarılarının devamını diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Bölge birincisi olan "Dijital Unutulma Hakkı" projesi, önümüzdeki günlerde Ankara’da düzenlenecek büyük finalde Türkiye derecesi için yarışacak.